Ifj. Szabó Gábor a bábolnai Nagydíj győztese

Szabog babolna 1200

Csütörtöktől vasárnapig zajlott a szezon harmadik nemzetközi díjugrató versenye, ezúttal a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok 2012-ben átadott versenypályáján.

A versenyre több mint háromszáz ló érkezett. A legmagasabb díjazású versenyszám vasárnap kora délután a Pettkó-Szandtner Tibor emlékét őrző, Longines világranglista pontot adó nagydíj volt.

Kétszer is a piros volt a nyerő a csapatversenyekben

A verseny első kiemelkedő versenyszáma az ifjúsági csapatverseny volt péntek délben. Négy csapat állt starthoz, akiknek kétszer kellett az Erdélyi Magdolna által épített 135 centiméteres pályát teljesíteni. A tizenkét számozott akadályban egy nyílt vizesárok is szerepelt, de ez nem okozott gondot a lovasoknak.

A piros csapat tiszta hibátlan teljesítménnyel győzni tudott. A csapat tagjai: H. Nagy Emma - Elasko Hero, Benedek Adél - La Digue, Bódai Hanna - Oliver Odeveld, ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson. A dobogó második fokára a zöld csapat állhatott: Fábián Johanna – Quantum, Kim Yura Charlotte - Bognár Hamis, Kámán Nóra – Málna, Farkas Nóra - Rolfs Royce. A dobogó harmadik fokára a fehér csapat (Magyar Balázs - Khania „F”, Szuhai Rodrigo – Cornet, Nagy Zsófia - Victory Blue PS, Petes Maja -Kánaán) állhatott.

Az eredményhirdetésen a versenybíróság külföldi tagja, Robert Fekar, a Bábolnai Lovaskör elnöke, Rozmán Ferenc, valamint Pirik Zsolt utánpótlás szövetségi kapitány és Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke gratulált lovasoknak.

Ificsapat

Péntek késő délután zajlott a gyermek csapatverseny is, ahol három csapat állt starthoz. Nekik is kétszer kellett teljesíteniük az Erdélyi Magdolna által épített 125 centiméteres pályát.

A győzelmet a piros csapat szerezte meg négy hibapontos teljesítménnyel. A csapat tagjai: Krepcsik Lara – Ariosa, Csizmadia Csenge – Chavoltus, Őzse László - Lacos, Juhász Léda - Rádiháza Generális. Második helyen a Fábián Maja – Chacrinue, Nagy Nóra Jázmin – Calathea, Király Loren - For Celebration összeállítású fehér csapat végzett. Harmadik helyre a zöld csapat került: a szlovén Pia Rojko, Daru Jázmin Dóra, Tóth Sebestyén és Pais Jázmin összeállításban.

A lovasoknak a versenybíróság nevében Szabó Csaba, a rendezőség részéről Rozmán Ferenc, továbbá Pirik Zsolt utánpótlás szövetségi kapitány és Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke gratulált.

Gyerekcsapat

Krucsó Szabolcs a Babochay Farkas Sándor Emlékverseny győztese

Szombat délután egy különleges versenyszámot láthatott a bábolnai verseny közönsége. A kiváló lovas szakember, Babochay Farkas Sándor emlékét őrző versenyszámot „winning round” elbírálással rendezték. Az ötvenöt indulót négyfős csoportokba osztották és a győztesek a szerencsés vesztessel kiegészülve jogosultságot szereztek, hogy az összevetésben is részt vegyenek.

Három válogatott lovas is szinte századmásodpercre hasonló időt lovagolt. A győzelmet Diana By Borissal Krucsó Szabolcs szerezte meg. A ló tulajdonosa Márki Zoltán. Második a For The Momentet lovagló ifj. Szabó Gábor, harmadik Szuhai Rodrigo és Carta Blue Sz. A további helyezettek: Bianca Babanitz, Mráz Tamás, Babinszki László, Petes Maja, Wendler Zsófia.

Krucso babochayeml

Osztrák győzelem korlátugratásban

A szombati versenynap show versenyszáma, a korlátugratás osztrák győzelmet hozott. 180 centiméteren Bianca Babanitz győzött, Independence Touch nevű lovával, második a szlovák színekben versenyző David Horváth és Canaletto, harmadik Szotyori Nagy Kristóf és a Chacco-Blue apaságú Chachacha 2.

Korlat

A fiatal lovak 125-130 centiméteres hiba-idős versenyszámában jelentős fölénnyel győzött a lewitzi tenyésztésű I’m Georgia Blue PS Mráz Tamással. Második helyen a Krucsó Balázs által tenyészett K2 végzett Krucsó Szabolccsal, míg harmadik a pénteki győztes ló, a dr. Nyíri Viktor tulajdonában lévő Manitu ifj. Kövy Andrással. További helyezések: Fekete György - Nightrider, Szeép-Pataki Júlia - I’m Special „F”, Marko Halo - Cosmopolitan.

Mraz fiatallo

A szombati versenynap zárószáma az ifjúsági vadászugratás volt, ahol ismét szoros eredmény döntött. Első lett a bábolnai versenyen második győzelmét ünneplő Nagy Zsófia Victory Blue PS nyergében, megelőzve a H. Nagy Emma – Hopefully és Jakab Levente – TM Kannan’s King párost.

Egyetlen lovas, az osztrák, Jolina Moser-Spitzenstatter tudta hibátlanul teljesíteni a póni nagydíj 115 centiméteres pályáját Made4Love SG névre hallgató sárga pónijával, így övé lett a győzelem. A leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel a prosperes Csizmadia Csenge lett a második Aisha-Amirával, harmadik Lukácsi Léna Top Iallah Du Bergsaff nyergében. A nagydíj negyedik helyezettje a felvezető két nap győztese, Gubicza Dorottya Quint Van De Groenheuvel nevű pónijával (Varga Ménes), megelőzve klubtársát, Zlatarov Júliát Top Graham’s D’Ete nyergében.

Poni

Ifj. Szuhai Gyula az ifjúsági mezőny élén

Tizennégy induló állt starthoz a 140 centiméteres ifjúsági nagydíjban. Az öt fős összevetés első indulója, ifj. Szuhai Gyula fölényes győzelmet aratott, hasonlóan mint 2023-ban. A nagydíj második helyezettje Lóránt Attila tanítványa, H. Nagy Emma lett Elasko Heróval, megelőzve Benedek Adélt és Bódai Hannát. További helyezettek: Marco Bouma, Magyar Balázs, Szuhai Rodrigo, Kámán Nóra.

Ifjszuhaigy

Csizmadia Csenge a gyermek nagydíj győztese

A gyermek korosztály nagydíját hazánkban első alkalommal most 130 centiméterre írták ki. Az alappályát egyedül a tavalyi bajnok, a prosperes Csizmadia Csenge tudta hibátlanul teljesíteni a Chacco-Blue apaságú Chavoltus nyergében. Füzér Gábor tanítványa, Nagy Nóra Jázmin Calatheával teljesítette a leggyorsabb négy hibapontos pályát, így övé lett a második hely, harmadik a Pirik Farm színeiben versenyző Krepcsik Lara Ariosával, negyedik Őzse László Nimród, ötödik Király Loren, hatodik Pia Rojko, hetedik Juhász Léda, nyolcadik Tóth Sebestyén.

Csizmadiacs

30 lovas a 145 centiméteres nagydíjban

Longines világranglista pontot adó 145 centiméteres pálya várta az egykori ménesparancsnokról, Pettkó-Szandtner Tiborról elnevezett nagydíj versenyszámban a harminc kvalifikált párost. A nagy létszámú összevetésben látványos verseny alakult ki. A leggyorsabb hibátlan lovaglást a rövidített pályán a DEAC színeiben versenyző ifj. Szabó Gábortól láthatta a közönség, aki a Big Star apaságú, Xixo Borgiával minden ellenfelét maga mögé utasította. A győztestől kis különbséggel lemaradva, második helyen a török olimpikon, Omer Karaevli végzett Hayley nevű lovával, megelőzve a szlovák színekben versenyző Horváth Dávidot, aki a magyar tulajdonban lévő Chriss Crosst lovagolta.

Szabog2

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek