Ifj. Szabó Gábor nyerte a Horse Trans Cargo Nagydíjat Hortobágyon

Szabog hortobagy 1200

A hortobágyi Mátai Ménes pár éve átadott nemzetközi szintű négyévszakos pályáján zajlott a 2024. évi szabadtéri szezon második országos minősítő versenye. A Hajdú-Bihar vármegyei viadal legmagasabb, kiemelt versenyszáma a Horse Trans Cargo által támogatott 145 centiméteres, egyszeri összevetéses nagydíj volt vasárnap.

A Horse Trans Cargo által támogatott, 1,5 millió forint összdíjazású, 145 centiméteres Nagydíjban összevetés után dőlt el a végső sorrend. A győzelmet a felnőtt válogatott tagja, a DEAC színeiben versenyző ifj. Szabó Gábor szerezte meg H-Secret By Boris nevű kancájával, míg El Contheróval a harmadik helyen zárt. Második a Szombati Gábor Filuchi nevű heréltjét lovagló ifj. Máté István.

VAS 2292

Az amatőr nagydíjban egyetlen hibátlan teljesítmény született, Szladek Szonja Mátéval tudott győzni.

Timpex President és Emerald De Revel az élen a fiatal lovak között

Az ötéves lovak nagydíjában tíz ló is hibátlanul ugrott Németh Zoltán alappályán, így következhetett az összevetés. Az egész évben nagyszerű eredményeket hozó Timpex President és kiképző lovasa, Csuka Balázs ezúttal is jó formát mutatott és meg tudták nyerni Kelet-Magyarország egyetlen országos minősítő fiatal ló nagydíját. Második helyen a pilisi Csilló Lovasiskola versenyzője, Gál Balázs Milán végzett Cortezzel, míg harmadik lett a Toll 96 Kft. által tenyésztett Donna Summer Szladek Mátéval.

5eves

A hatéves lovak háromszázezer forint összdíjazású nagydíjában Gál Balázs Milán folytatta nagyszerű teljesítményét. Saját lovával, Emerald De Revellel az összevetés egyetlen hibátlanjával megnyerte a hortobágyi nagydíjat. Koncz Ferenc Five Star Conference Z nevű lova ifj. Szabó Gáborral a második helyen zárt, harmadik Casallato Blue tulajdonosával, Szladek Mátéval.

6eves

A versenybíróság elnöke és a stílusbíró Abay Pál volt, a pályaépítő Németh Zoltán.

Ebben az évben kizárólag magyarországi versenyen, az országos minősítő versenyeken lehet indulási jogokat szerezni a Tenyészversenyre és az országos bajnokságokra, ezért különösen fontos volt a hortobágyi minősítő.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek