Nemzetek Díja győztes Somorján a fiatal lovas válogatott

Somorja og

Kiváló teljesítmények kiváló eredményt hoztak a magyar díjugratók számára a somorjai X-Bionic Lovasközpontban.

Péntek kora délután az olasz pályaépítő, Elio Travagliati által épített 145 centiméteres, kétfordulós Nemzetek Díjában jobbnál jobb pályát lovagoltak a Pirik Zsolt utánpótlás szövetségi kapitány által vezetett fiatal lovasok.

Gáncsos László tanítványa, Kisgergely Kata Csenge és pej ménje, Bizar VDL két verőhiba nélküli pályával megadta az alaphangot. Füzér Flóra lovasa, Bencses Réka és Arania Z kétszer négy hibaponttal zárt. A Szentirmai Ferenc által felkészített Osztovits Péter Puickly VD Bischoppal az első fordulóban egy hibaponttal, majd négy hibaponttal teljesítette pályát. A csapat záró lovasa, a rutinos Kiss Lizanna Bumerang SZ nyergében két-két verőhibával zárt, ami azt jelentette, hogy Magyarország tizenöt hibaponttal megnyerte a csapatversenyt, megelőzve Ausztriát és Németországot.

A pénteki Nemzetek Díja győzelem után kitettek magukért a fiatal lovasok a 145 centiméteres nagydíjban is. Ifj. Antal Péter Choral Symphonyval négy hibaponttal zárt és két magyar lovas is az összevetésbe került. Osztovits Péter Conbalgran PS nyergében nagyon gyors hibátlant lovagolt, de a kettesugrásnál elkövetett verőhibájával végül a hatodik helyen végzett. Kisgergely Kata Csenge és Bizar VDL az összevetés utolsó meredekét verve a nyolcadik helyen zárt.

Fiatallovas

Három hibátlan pálya az ifjúsági Nemzetek Díjában

Az ifjúsági Nemzetek Díját a Respect Arénában rendezték. A 140 centiméteres, kétfordulós versenyben hét ország válogatottja állt starthoz.

A csapat első lovasa, ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal egy hibátlannal, majd négy hibaponttal hozta a jó teljesítményt. Magyar Balázs és Miss Mary Soames „F” tizenkét hibaponttal és egy verőhiba nélküli két hibaponttal járult hozzá a magyar csapat teljesítményéhez. Bódai Hanna Oliver Odevelddel az első fordulóban a barna okszeren begyűjtött verőhiba miatt négy hibaponttal, majd a második körben egy hibátlannal zárt.

A csapat az előzetes papírforma szerint esélyes volt a dobogóra, de sajnos a válogatott erősségén, Szuhai Rodrigón és Corneten ezúttal kifogott a vizesárok, így mindkét fordulóban az ő eredményük esett ki.

Az ifjúsági Nemzetek Díját Németország nyerte, Magyarország huszonkét hibaponttal az ötödik helyen végzett, Szlovákiát és Ausztriát megelőzve.

Vasárnap reggel a Respect Pályán rendezték az ifjúsági korosztály CSIO-jának nagydíját. Negyvenkét indulóból összesen heten tudták a 140 centiméteres alappályát hibátlanul lelovagolni. Az összevetésbe egyetlen magyarként ifj. Szuhai Gyula került be Perthy Jacksonnal. Nagy András tanítványa nagyon gyors lovaglással a kettesugrás „A” eleménél vétett verőhibával az ötödik helyen lovagolhatott be az eredményhirdetésre.

Ifjusagi

Fábián Maja harmadik a gyermek kategóriában 130 centiméteren

A Farrier’s Arénában rendezték péntek délután a CSIO verseny gyermek Nemzetek Díja versenyszámát. A kétfordulós, 130 centiméteres megmérettetés során a legjobb magyar teljesítményt Juhász Léda hozta, aki Cym Carlsson S nyergében az első fordulóban a fekete palánkon beszedett verőhiba után négy hibaponttal végzett, majd a második fordulóban hozta az értékes hibátlant. Csizmadia Csenge Chavoltusszal négy és nyolc, Király Loren For Celebrationnel nyolc és tizenkét hibaponttal zárt. Krepcsik Lara Kaprillo KS nevű lovával ezúttal sajnos nem tudott hozzátenni a gyermek válogatott teljesítményéhez.

A 130 centiméteres egyéni versenyszámban Szabó-Máriás Sára tanítványa, Fábián Maja Chabal TH nyergében hibátlan teljesítménnyel a harmadik helyen végzett. Szladek Róbert tanítványa, Őzse László Nimród Lacosszal a leggyorsabb volt a négy hibapontos lovasok között.

Gubicza Dorottya a dobogón

A pónikat is CSIO nemzetközi versennyel várták Somorján, ahol pénteken Gubicza Dorottya mindent vitt. Varga Zoltán tanítványa a 125 centiméteres egyéni versenyszámban Red Star Optimusszal az első, Dimson Du Montceau nyergében a második helyet is megszerezte. A póni CSIO nagydíjban Dimsoum Du Montceau nyergében bejutott az összevetésbe és a harmadik helyen zárt.

Gubicza

Szentirmai Ferenc és Final Message PS ötödik a nagydíjban

A kéthetes somorjai nemzetközi díjugrató verseny legrangosabb felnőtt száma a vasárnap délutáni 145 centiméteres, Longines világranglista pontot adó Nagydíj volt. Az ötvenegy minősült párosból nagyon kevesen, összesen négyen tudtak hibapont nélkül célba érni. A magyar színeket legeredményesebben Szentirmai Ferenc képviselte. A szilvásváradi világkupa győztese a Lovassport Kft. tulajdonában lévő Final Message PS nyergében a pár századmásodperces alapidő-túllépésért járó egy hibaponttal a Nagydíj ötödik helyén végzett. Négy hibaponttal zárt a pénteki Gold Tour legjobb magyar lovasa, Faluhelyi Ádám és a szürke Maccothago PS. Szuhai Péter új lovával, Hertoggal szintén négy hibaponttal teljesített. Öt hibaponttal zárt Krucsó Szabolcs, aki Di Caprio DH Z nevű lovával a csütörtöki 140 centiméteres versenyszámban és a vasárnapi Silver Tour fináléban is a legeredményesebb magyar versenyző volt.

Szentirmai
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek