Kiskunhalason elindult a szabadtéri díjugrató szezon

Fuzer 202404 og

Április első hétvégéjén beindult a szabadtéri lovas szezon Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban. Szombaton rajtengedély vizsgára került sor, ahol 28 lovas próbált szerencsét, vasárnap pedig nemzeti verseny és felkészítő számoka várták a díjugratókat.

Vasárnap tizenkét versenyszámot rendeztek a négyévszakos pályán, ebből öt felkészítő és hét szám a nemzeti verseny kategóriába esett. Utóbbiakban 100 centiméteres magasságon kezdtek a kezdő lovasok, majd fokozatosan emelkedett az akadályok magassága Karádi László nemzetközi 3-as minősítésű pályaépítő és csapata munkájának köszönhetően. Összesen 168 startot láthattak a nézők.

A Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa SE lovasai három aranyérmet is bezsebeltek a nap során. Kovácsné Vetró Adrienn duplázott Ravel nevű 16 éves fekete heréltjével, a 100 és a 105 centiméteres pályán is magabiztosan nyert a páros. Klubtársa, a Hirling Lovasparkban készülő, válogatott és magyar bajnok Fazekas István 110 centiméteren Humpty Dumpty-val nyert, ugyanott Főnix AN-nel harmadik helyet értek el. A szintén dózsás Nagy Sándor 120 centiméteren egy harmadik helyezést gyűjtött be Casio nevű lova segítségével.

A Kiskunhalasi LTSE lovasai két arannyal zárták a hétvégét. Frányó Csenge Diorina nyergében nyerte a 120 centiméteres kört. Ugyanabban a számban Füzér Gábor Zidane-nal második lett, majd 125 centiméteren még jobban teljesített. A nap legnehezebb körében, a 125 centiméteres kétfázisos számban King Cornet PGO nyergében magabiztos pályával hozta el az aranyérmet.

A nemzeti versenyszámok győztesei:

  • 100 cm kezdő lovas, stílusverseny: Simon Roland, Equi-King Istafan Lurkó (Equi-King LSE)
  • 100 cm nyitott, időre: Kovácsné Vetró Adrienn, Ravel (Kiskunhalasi LTSE)
  • 105 cm, nyitott, időre: Kovácsné Vetró Adrienn, Ravel (Kiskunhalasi LTSE)
  • 110 cm nyitott, kétfázisos: Fazekas István, Humpty Dumpty (Kiskunhalasi BM Határőr Dózsa SE)
  • 115 cm nyitott, időre: Pál Hanna Iringó, Mandula, (Viktor-i SE)
  • 120 cm nyitott, kétfázisos: Frányó Csenge, Diorina (Kiskunhalasi LTSE)
  • 125 cm nyitott, kétfázisos: Füzér Gábor, King Cornet PGO (Kiskunhalasi LTSE)

A Hirling Lovaspark következő nagy versenyét és kiegészítő show-számait május 1-jén, a Lovas majálison láthatják a lovasbarátok. Április 13-án pedig mindenkit szeretettel várnak a III. Félúton Fesztiválra a lovaspark szervezői.

Szöveg: Kovács Iván
Fotó: Katusné Gudmon Kata

Kapcsolódó cikk
Kommentek