Először zajlott Kecskeméten a Fedettpályás Döntő

Jarmy T og

A kecskeméti Pataki Ménes új fedeles lovardájában zajlott a 2024. évi gyermek, ifjúsági, U25 és amatőr Fedettpályás Döntő.

A döntők elmúlt 22 évében Budapest, Hortobágy Kaposvár, Székesfehérvár és Szilvásvárad után első alkalommal rendezték meg Kecskeméten a legrangosabb fedettpályás nemzeti versenyt. Pénteken az elő-, szombaton a közép-, vasárnap pedig a döntők kerültek megrendezésre. A verseny pályaépítője Németh Zoltán, a versenybíróság elnöke Pataki-Csete Dorottya, a stílusbíró Budavári Anikó volt.

Csizmadia Csenge a legjobb gyermek lovas fedett pályán

A 10-14 év közötti gyermek korosztály döntője után egyetlenegy lovas maradt tiszta hibátlan. A győztes a Prosper Lovasklub versenyzője, Baumann Bori és Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, Csizmadia Csenge lett, aki Aisha-Amira nevű pónijával a három nap alatt egyszer sem hibázott. Összevetés döntött az ezüst- és a bronzérem sorsáról, itt négy páros lovagolhatott. Második lett Füzér Gábor tanítványa, Nagy Nóra Jázmin és Iggy Stardust, harmadik a győztes lovas klubtársa, a prosperes Juhász Léda és Rádiháza Generális. Szladek Róbert tanítványa, Őzse László Nimród Quilombóval a negyedik, Csuka Balázs lovasa, a nyíregyházi Timpex színeiben lovagló Daru Jázmin Dóra és Lordypso az ötödik helyen zárt. Hatodik Varga Lili, hetedik Jancsó Jázmin, nyolcadik Hegedűs Szofi.

Csizmadia

Tóth Viktória az amatőr döntő győztese

Hetven amatőr lovas állt starthoz pénteken. Vasárnap kora délután öt lovas jutott be az összevetésbe. A rövidített pályán elsőnek starthoz álló Tóth Viktória Corellóval (Mazeppa Lovasklub, edző: Bárdos Adrien) egy gyors hibátlan pályát lovagolva ért célba. Az ezüstérmes Füzér Flóra tanítványa, a kiskunhalasi Dunai-Kovács Lilla és a sárga Fess De Bognár, akik az összevetésben is hibátlanok maradtak. A Medinplus színeit képviselő Marozsi Eszteré lett a bronzérem Londrinával. Az elő-és középdöntő győztese, Balázs Csenge és Dixi zárt negyedikként, dr. Tuska Pál Rádiháza Nina Riccivel az ötödik. Hatodik helyezett a korábbi amatőr Grand Prix győztes dr. Nagy Henriett, hetedik holtversenyben Gál Balázs Milán és Hack Eliza Szonja.

Tothviktoria

Kiss Maja a leggyorsabb összevetéssel az ifjúsági bajnok

Izgalmas összevetést hozott a Fedettpályás döntő 400.000 forintos pénzdíjazású ifjúsági kategóriája. A 130-135 centiméteres döntőbe három hölgy lovas jutott be tiszta hibátlan eredménnyel. Az összevetésben Füzér Gábor tanítványai vitték haza az arany- és ezüstérmeket. Utolsó startolóként Kiss Maja Agropoint Cojanóval a leggyorsabb hibátlannal magabiztos győzelmet aratott, megelőzve a hortobágyi színekben versenyző Hermann Zsófiát, aki LNS Cassiana nyergében így az ezüstérmet vehette át. Szintén végig hibátlan maradt a Fábiáncsics Horses versenyzője, Csiszárik Petra a szürke Harperrel, időeredményük a bronzéremre volt elegendő. Sári Viktor tanítványa, Fésűs Gréta Hunter Dadero Z-el vasárnap hibátlant lovagolt, négy hibapontos összteljesítményével a negyedik helyen zárt, ugyanúgy, ahogy a Prosper Lovasklub színeiben versenyző Nagy Zsófia is, aki Victory Blue PS-el a döntőben hibátlanul teljesített, végül az ötödik helyen zárt. A kategóriában korengedménnyel induló Pirik tanítvány, Krepcsik Lara Ariosával a hatodik, Pecsora Amira a hetedik, Hegedűs Laura Lili a nyolcadik helyen zárta a döntőt.

A versenybíróság nevében Bölecz Virág Ráhel, a Díjugrató Szakág képviseletében pedig Zajzon András gratulált a lovasoknak.

PC kiss m

Jármy Tiboré az aranyérem az U25 korosztályban

Az utolsó döntőben két U25-ös lovas vetett össze az aranyéremért. Nemzetközi szinten az egyik legeredményesebb magyar versenyzőnk, a kiskunhalasi Weinhardt Virág hiába teljesített egy gyors hibátlant London’s Chaganával, Jármy Tibor JB Zenit nyergében (Némethy Bertalan Alapítvány) még gyorsabban tudta a rövidített pályát teljesíteni, így megszerezte a győzelmet. A bronzérem sorsát is összevetés döntötte el. Az elő- és középdöntő győztese, Kim Yura Charlotte Bognár Hamissal megelőzte a mórahalmi Kiss Lizannát és Bumerangot. Ötödik Bencses Réka, holtversenyben hatodik Szabó Virág Noémi és Jandó Balázs.

Jarmyt2

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek