Krucsó Szabolcs a fedeles bajnok

Krucso og

Péntektől vasárnapig Magyarország legjobb fiatal lovai és felnőtt díjugratói versenyeztek a kaposvári Pannon Lovasakadémia fedeles lovardájában. Az 5 éves, 6 éves és utánpótlás korosztályú lovak, valamint felnőtt lovasok között avattak bajnokot.

A magyar díjugratás történetében 2002-ben rendezett először fedettpályás döntőt a Pannon Lovasakadémia. Huszonkét év után visszatért ide a finálé.

A versenyre több, mint 120 ló érkezett. A pályaépítő Fodor István, a versenybíróság elnöke dr. Szabó Csaba volt, a stíluspontokat Szebényi Dániel osztotta.

Az ötéves lovak döntőjének győztese a Janik Anna által lovagolt Chaccor ACG Z (Chacco-Blue-Cordula de Laubry, For Pleasure). A ló tenyésztője és tulajdonosa az ACG Reklámügynökség Kft. A páros a középdöntőben is az élen végzett 8,2 stílusponttal, holtversenyben a Nagy Sándor - Heavenly Ophelia Z párossal. A második helyet Balou Chrystal (PM Balougraf-Excellent, Vigaro) szerezte meg Búza Krisztiánnal. A ló tenyésztője és tulajdonosa Kalán Róbert. Harmadik a Timpex Kft. sötétpej ménje, Timpex President (Cornet Obolensky-Eole du Loir, Kannan) Csuka Balázs lovaglásában.

5eves
Janik Anna - Chaccor ACG Z

A hatéves lovak legjobbja a Kovács Henri által lovagolt Kanato IC (Kannan-Gucci IC, Calato) volt, a ló tenyésztője és tulajdonosa Czuczi István. Másodikként zárta a döntőt Füzér Zsófi kancája, Million Blue (Million Dollar). Tenyésztő: Tóth Imre. A dobogó harmadik fokát szerezte meg Kurnyák Ágnes és Spirit du Rouet (Balou du Rouet-Nuance van de Celieburg, Emerald Van T Ruytershof, tenyésztő: Balázs László, tulajdonos: Kurnyák Ágnes és Halasi Károly).

6eves
Kovács Henri - Kanato IC

Az utánpótlás lovak mezőnyében Burucs Borbála saját tenyésztésű kancája, Mia Niana (Nannan A-Blue-Mamma Mia, Drosselklang II) szerezte meg a győzelmet. Sikerük nem volt meglepetés, hiszen az elődöntőt a második, a középdöntőt pedig az első helyen zárta a páros. Másodikként zárt a Szikriga Kft. heréltje, a Horváth Balázs által bemutatott Acteon (Actender-Contenta, Contendros). A ló tenyésztője a Lewitzi Ménes. Harmadik lett Jakab Áron sárga kancája, Virginia R. (Vigo D'Arsouilles-Chanel R, Chintan), akit Buza Patrik lovagolt.

Utanpotlas
Burucs Borbála - Mia Niana

A felnőtt döntő összdíjazása 1,2 millió forint, az akadályok magassága 140-145 centiméter volt. A kategória bajnoka Krucsó Szabolcs és Chaccito (Chacco-Blue-Peggy-Anne, Continue). A versenyző másik lova, Di Caprio DH Z nyergében is előkelő helyezéseket szerzett ebben a kategóriában a hétvége folyamán. Második helyen zárt Bohák-Debreczeni Éva és Cortez, harmadik Eszes Ferenc és Kansas VL.

Utanpotlas
Krucsó Szabolcs - Chaccito

Forrás: Díjugrató Szakág, Pannon Lovasakadémia
Fotó: Kiruu Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek