Ifj. Szuhai Gyula ugrott az élre 140 centiméteren

Ifjszuhaigyula 20240303 og

12 versenyszám egy nap alatt – vasárnap sem unatkoztak a lovasok a Nemzeti Lovardában.

100 centiméteren a nyitott versenyszámban Rebman Hanna és No Cinthe VDL (VILIMI LSE) zárta győzelemmel a hétvégét, csömöri Pap Krisztina Judit és Miszti a második, a prosperes Barabás Léna és Chicago Balou a harmadik helynek örülhetett.

25 100ny Rebman Hanna
Rebman Hanna - No Cinthe VDL

A kezdő lovasok között két csömöri versenyző is az élen végzett. Az első Wolf Júlia és For Believe, míg klubtársa, Pap Krisztina Judit és Miszti a harmadik helyen zárt. Második az előző napokon már több győzelmet is bezsebelő Sallai Lili Dominika és Írisz.

Az ötéves lovaknál ezúttal a Janik Anna által lovagolt Quickstep ACG Z (Ludovika Sportegyesület) zárt az élen kereken nyolc stílusponttal, Kovács Roland – Messandro KRH, Zólyomi Emma – Vingino De Revel a további sorrend.

105 centiméteres magasságon a kétfázisos, megszakítás nélküli versenyben Sallai Lili Dominika és Írisz (Simonpuszta NLHE) újabb győzelmet könyvelhetett el. A második és harmadik hely sorsa szoros versenyben dőlt el, Gyöngyösi Melani és Corina épp csak hajszálnyi időkülönbséggel utasította maga mögé Csuti Szilviát Páholy Titokkal.

28 105 Sallai Lili
Sallai Lili Dominika - Írisz

Négy versenyszámot írtak ki 110 centiméteres magasságon. A nyitott kategória kétfázisos, megszakítás nélküli versenyében Bereczk Jázminnak Furioso XLIII-75 Bűbájjal (Lóbarátok Tököli Egyesülete) sikerült megszereznie az elsőséget a timpexes Daru Jázmin Dóra – Rocco és a prosperes Csizmadia Csenge – Aisha-Amira (póni) előtt.

Az amatőr lovasok között Egervári Attila tanítványa, Rajnai Zsófia bizonyult a legjobbnak Casa Nova nevű ménjével (Hubertus LK Győr). Mernyei-Bobok Eszter – Edward, Borbás Ildikó – Rádiháza Hógolyó a további sorrend.

Az ifjúsági lovasok között újabb győzelemmel zárt Arató Alma és Timpex Gála (Timpex Nyíregyh. LK), Rebman Hanna és Alex mindössze kilenc századmásodperccel csúszott a második helyre. Harmadik Susán Hanna és PM Toledo.

31 110i Arató Alma
Arató Alma - Timpex Gála

A hatéves lovak legjobbja a Kovács Roland által bemutatott Tanami Blue AA volt (ELIT Lovas Klub SE), a győztes páros teljesítményét Darvai Csenge Sára – Natoulon GE és Petrus Olívia – Draagon CR tudták a leginkább megközelíteni.

115 centiméteres magasságon Jung Lili és Bloom Aquarelle (Nedaluha-Mervald Lovas Sportegyesület) volt a nyerő, majd a Kovács Ádám – Timpex Odin, ifj. Máté István – Chloé Z párosok szerezték még meg a dobogós helyeket.

33 115 Jung Lili
Jung Lili - Bloom Aquarelle

Ismét tekintélyes létszámú mezőnyök gyűltek össze a nap végére. 120 centiméteren a nyitott kategóriában diósgyőri győzelem született a Kelemen Blanka – For Lexcis Z párosnak köszönhetően, majd a kiskunhalasi színekben versenyző dr. Tuska Pál – Rádiháza Nina Ricci párosnak szólt a taps. Bohák-Debreczeni Éva egy újabb harmadik hellyel gyarapodott, ezúttal Malle Babbe F nyergében.

34 120 Kelemen Blanka
Kelemen Blanka - For Lexcis Z

A fiatal lovasok között is tündököltek a kiskunhalasi lovasok. A kategória legjobbja Kasi Kíra volt Can Do It nevű lovával, idejük az egész mezőny második legjobbja volt. Második a szintén kiskunhalasi Nagy Nóra Jázmin és Calathea, harmadik Bencses Réka és Vivantic M (Sugo-Horse Park LE).

34 120 Kasi Kíra
Kasi Kíra - Can Do It

39 lovas nevezett a 130 centiméteres nyitott versenyszámra. Szoros verseny folyt az első helyezésért, amit végül Jármy Vincének sikerült megszereznie Rodic Chrome Heart (Némethy Bertalan Alapítvány) nyergében, a második helyre utasítva Kiss Lizannát Cloéval. Harmadik Jármy Tibor és JB Zenit.

35 130 Jármy Vince
Jármy Vince - Rodic Chrome Heart

A hétvége legrangosabb, 140 centiméteres versenyszámában 25 páros indult. A győzelmet az utolsóként induló ifj. Szuhai Gyula szerezte meg Perthy Jackson nyergében. Második a szintén diósgyőri színekben versenyző Szuhai Péter és Corbluecenta PS, harmadik Jármy Vince és Carbon Girl Z. A lovasoknak Szalai Klaudia, a versenybíróság elnöke gratulált.

36 140 ifj Szuhai Gyula
Ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson

Fotó: Kovács Petronella/petronellafoto.com

Kapcsolódó cikk
Kommentek