Fazekas István nyerte a Díjugrató Fedeles Döntőt

Fazekasistvan Og

A Nemzeti Lovardában teltházas lelátó előtt került megrendezésre a 2019-es Fedettpályás Döntő utolsó versenyszáma, a felnőttek 140 centiméteres döntője, ahol a lovasok nem csak a dicsőségért, de a Díjugrató Szakbizottság által felajánlott 1.000.000 forintos kiemelt pénzdíjért is versenyeztek.

A huszonöt bejutott lovas közül hatan álltak hibátlanul a szám kezdetekor, viszont a technikás pályát mindössze ketten tudták hiba nélkül teljesíteni közülük, így az első helyért izgalmas összevetés zajlott Fazekas István és Czékus Zoltán között. Fazekas István és Walter egy gyors hibátlannal kezdte meg az összevetést, viszont az őt követő Czékus Zoltán és Kempo Cento is teljesítette az összes belső fordulatot és hasonló tempót diktált, így az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, kié lesz az első hely. A kivetítőn végül a kettes szám villant fel, így mindössze két tizedmásodperc különbséggel, de a tavalyi évhez hasonlóan ismét egy kiskunhalasi lovas, mégpedig Fazekas István lett a felnőtt bajnok Walter nyergében, megelőzve Czékus Zoltánt és Kempo Centot.

A harmadik helyért nem zajlott összevetés, mivel Horváth Balázs és Laguilot Z két hibapontos teljesítménnyel, Técsy Attila és Diara De Rouge pedig három hibaponttal zárták a bajnokságot.

Az ötödik helyen ötös holtverseny alakult ki a négy hibapontos eredményt elért lovasok, a tavalyi második helyezett Füzér Gábor, az ifjúsági lovas Szuhai Péter, az első felnőtt bajnokságát lovagló Máriás Sára, és az évről-évre eredményesen szereplő Zárug Annamária és Búza Krisztián között.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek