2019 amatőr, ifi és fiatal lovas bajnokai fedett pályán

Bognardora Hk Jo

A Díjugrató Fedettpályás Döntő utolsó napján az amatőrök, az ifik, a fiatal lovasok és a felnőttek versengtek a bajnoki címekért. Az ifjúsági lovasok bajnokságát 300.000, a fiatal lovasokét és az amatőr kategóriát 400.000, a felnőttekét pedig 1.000.000 forint kiemelt pénzdíjjal támogatta a Díjugrató Szakbizottság. Emellett az amatőr kategóriában 150.000 forint értékű vásárlási utalványt osztott ki az Euroboots Böröcz Kft., melyet lovaglócsizma, lovaglócipő, illetve chaps vásárlásra használhatnak fel a dobogós lovasok.

Szakál Delinke és Quintero nem talált legyőzőre

A legnépesebb, több mint hatvan főt számláló kategóriában, az amatőr lovasok versenyében tizenhárom páros tudta hiba nélkül teljesíteni az első két napot. Viszont a fináléban már csak ketten maradtak tripla hibátlannal, így köztük dőlt el a bajnoki cím sorsa. A Kovács Henri által felkészített páros, Szakál Delinke és a Tenyészverseny győztes Quintero egész hétvégén kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, majd az összevetésben is hozták a kötelezőt, és gyors hibátlant lovagolva megnyerték a versenyszámot. Második helyen végzett Kovács Dóra tanítványa, Szabó Krisztina és Hattrick II az összevetésben egy verőhibát vétve.

A harmadik hely sorsa is összevetésben dőlt el, hiszen két páros is verőhiba nélkül, de két hibapont időtúllépést szerezve zárta a versenyt. Közülük az orosz versenyző, Daria Kazakova volt gyorsabb, megelőzve Faluhelyi Ádám tanítványát, Mészáros Dórát és Casa Ciarat.

Ötödik helyen végzett holtversenyben négy hibaponttal Hajdics Ágnes, Varga Ábel, Dombi Barbara, Sajti Fanni és Nagy Evelin.

Szakaldelinke
Szakál Delinke és Quintero

Bognár Dóra az egyedüli tripla hibátlan az ifiknél

Az ifjúsági kategória döntőjét heten várták hibapont nélkül, viszont a Karádi László nemzetközi pályaépítő által megálmodott 130 centiméteres pálya rendkívül nehézre sikerült, így mindössze egy lovas tudta közülük ezt is hiba nélkül abszolválni. Ő pedig nem más, mint az elődöntő győztese, Bognár Dóra és Rádiháza Bohókás (a borítóképen), aki ezzel megszerezte első bajnoki címét az ifjúsági kategóriában. A lovas edzői Stelczer Viktor és Kovács Dóra. A második hely sorsa összevetésben dőlt el a négy hibapontos párosok között, akik közül egyedül Tóth Boglárka tudott hibátlanul lovagolni, így a második helyet szerezte meg Shere Khan nyergében. Harmadik lett Füzér Gábor tanítványa, Vörös Csenge Linettel, negyedik pedig a Szász Attila által felkészített Bosits Boglárka és Lamey. Az ötödik és a hatodik helyen egy testvérpár, Dömse Bence és Dömse Tamás osztoztak öt, illetve hat hibapontos összteljesítménnyel.

Markó Sándor megőrizte címét a fiatal lovasok között

Tizenhárom lovas jutott be a fiatal lovasok fináléjába, akik közül az ifi kategóriához hasonlóan egyetlen páros tudta csak a tripla hibátlant teljesíteni, így a 2019-as fiatal lovas bajnok a tavalyi győztes Markó Sándor lett, ezúttal Enjoyt lovagolva. A második helyért izgalmas összevetés zajlott, amiben Kovács Roland két másodperccel gyorsabban lovagolva, de sajnos az utolsó akadályon verőhibát vétve végzett a harmadik helyen Jármy Tibor és Cessna mögött. Negyedik helyen végzett holtversenyben Zsiga Vendel Cortez nyergében és a tavalyi ezüstérmes Ágoston Csenge és Cassiona D.L. Hatodik helyen pedig az ifjúsági válogatt kerettagja, Janik Anna és Costa Brava végeztek.

Markosandor
Markó Sándor és Enjoy

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek