Családi győzelem 135 centiméteren

Szuhair 202403 og

Ezen a hétvégén is a díjugratóké a Nemzeti Lovarda, hogy péntektől vasárnapig 36 versenyszámban mérjék össze felkészültségüket.

A pénteki első versenyszám a megszokott módon 90 centiméterre volt kiírva, az első győztes a Fabiancsics Horses SE lovasa, Tóvári Eszter és Silver Touch volt. A páros még egy győzelmet könyvelhetett el később a 100 centiméteres nyitott versenyszám 23 indulót számláló mezőnyében.

100 centiméteren a kezdő lovasok kategóriájában mindössze négy induló volt, itt Sallai Lili Dominika Írisszel (Simonpuszta NLHE) 7,6 stílusponttal nyert. Ez a páros is duplázott, hiszen 105 centiméteren is az első helyen zártak. Második a cseszterlintes Pillár-Bán Csenge – Uniqe, harmadik a Belicza Márk – Timpex Jamaica páros.

A fiatal lovak mindkét korosztályában a Szuhai Péter által bemutatott lovak vitték el a győzelmet. Az ötévesek stílusversenyében az Emerald van ‘T Ruytershof apaságú Eminem PSZ 8,5 stílusponttal zárt az élen. A hatéves lovaknál a Casallco apaságú pej kanca, Casa Rouge PS győzött.

7 110cm 6év pe Szuhai Péter
Szuhai Péter - Casa Rouge PS

110 centiméteres magasságon Timpexes győzelemmel zárult az ifjúsági versenyszám, Daru Jázmin Dóra és Lordypso 8,3 stílusponttal állt az élre. A nyitott kategóriában Arató Alma és Timpex Gála (Timpex Nyíregyh. LK) zárt az első helyen, míg az amatőr lovasoknál Németh Viktória és Conmiro Illusion (Gerje LSE) utasította maga mögé versenytársait.

115 centiméteren Godzsák Inez és Cartier (Nedaluha-Mervald Lovas Sportegyesület) hozta a leggyorsabb hibátlant, második a prosperes színekben versenyző Esztergályos Kata – Entertainer K páros, harmadik Régely Károly és Verducha.

Tekintélyes mezőny, 51 lovas gyűlt össze a 120 centiméteres versenyszámban. A győzelmet egy gyors hibátlannal a magyar díjugrató sport legfiatalabb magyar bajnoka, Szuhai Rodrigo szerezte meg Diarcha SZ (Diósgyőri VTK) nyergében. Öt másodperccel lemaradva vágtatott át a célvonalon Kovács Roland és Cornettaga PS, harmadik pedig Firyulina Ekaterina és Sonatina Blue.

11 120 pe szuhai rodrigo
Szuhai Rodrigo - Diarcha SZ

A fiatal lovasok mezőnyében hajszálnyi időkülönbséggel szerezte meg az elsőséget a Fabiancsics Horses SE párosa, Fábián Nikolett és Kilburn’s Boy a Bodnár Annabell – Identity, valamint a Fésűs Gréta – Hunter Dadero Z párosok előtt.

11120 pe Fábián Nikolett
Fábián Nikolett - Kilburn's Boy

Nem panaszkodhatott a nap végét jelentő 130 centiméteres versenyszám közönsége, ugyanis 46 alkalommal szólalt meg az indulást jelző csengő. A versenyszám sorsa azonban már a 19. indulónál eldőlt: az elsőség ezúttal is a Göttler Vilmos – Jégvirág pároshoz került. Második Gorzó Eszter és Arwen, harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Cortez.

12 130 pe Göttler Vilmos
Göttler Vilmos - Jégvirág

Szombaton az első, 100 centiméteres versenyszámot követően Göttler Vilmos tanítványa, Faludi Nóra vezethette a tiszteletkört Aranykapu Con Lamona nyergében. Az ideális időre kiírt versenyszámban a Rebman Hanna – No Cinthe VDL és Nagy Vivien – Fly Ninja párosok voltak szorosan a nyomában.

13 100ny Faludi Nóra
Faludi Nóra - Aranykapu Con Lamona

A kezdő lovasok legjobbja Faragó-Kovács Sofia Kristiina volt Primadonna nyergében (Remonta LK SE).

Az öt- és a hatéves lovak versenyszámaiban ismét Szuhai Péter lovai voltak a nyerők. Az ötévesek mezőnyében sikerült dupláznia Eminem PSZ nevű ménjével. A hatévesek versenyszámát ezúttal Chacco Chau PSZ nevű szürkéje nyerte. A dobogó másik két helyét Kovács Roland által bemutatott lovak szerezték meg: Silver és Nersinaa.

23 lovas mérte össze tudását 105 centiméteren. A leggyorsabb hibátlant ismét Sallai Lili Dominikától és Írisztől (Simonpuszta NLHE) láthatta a közönség, második Győrfi Bernadett és Furioso XLVII-29 Tréfa, harmadik Szöllősi Jázmin és Korax Cenzor Gondtalan.

110 centiméteren az ifjúsági lovasok legjobbja Rebman Hanna volt Atlanta nevű kancájával (VILIMI LSE, 7,9 stíluspont).

Ugyanezen a magasságon a nyitott versenyszámban Győrfi Bernadett és Furioso XLVII-29 Tréfa (Lóbarátok Tököli Egyesülete) szerezte meg a győzelmet. A prosperes Csizmadia Csenge és Aisha-Amira csak néhány tizedmásodperccel szorult a második helyre, harmadik Szöllősi Hajnal és Gina Van Lange Weeren.

Szintén 110 centiméteren az amatőr versenyszámban Fábiáncsics-Nagy Andrea szerezte meg az elsőséget Sarah nevű kancájával (Fabiancsics Horses SE), második Firyulina Ekaterina és Orinoko, harmadik a Mernyei-Bobok Eszter – Edward páros.

115 centiméteren Janik Attila tanítványa, Koncz Kincső és Luisa egy gyors hibátlannal ugrott a mezőny élére. A további sorrend: Arató Alma – Timpex Gála, Juhász Anna – Senilla.

120 centiméteren ismét a fiatal lovas mezőny versenyzői hozták a leggyorsabb hibátlanokat. Első Stróbl Dorottya tanítványa, Bodnár Annabell és Comedy Star (Némethy Bertalan Alapítvány), második a colonadós Hack Eliza Szonja és Pamela Von Wichenstein, harmadik Nagy Zsófia és Victory Blue PS (Prosper LK).

22 120 Bodnár Annabell Comedy Star
Bodnár Annabell - Comedy Star

A nyitott mezőny legjobbja Reisz Fanni volt Helga La Bombae De Preost nevű lovával (Castilia Kft.), üldözői a Kovács Ádám – Timpex Odin és Kiss Dominika – Kisbéri Eposz páros voltak.

22 120 Reisz Fanni
Reisz Fanni - Helga La Bombae De Preost

125 centiméteres magasságon is villámgyors hibátlanokat láthatott a közönség a fiatal lovasoktól. A győzelmet Bodnár Annabell szerezte meg Lay Your Love On Z nevű lovával (Némethy Bertalan Alapítvány), Hegedűs Laura Lili – Clintus és Kámán Nóra – Málna a további sorrend.

23 125 Bodnár Annabell Lay Your Love On Z
Bodnár Annabell - Lay Your Love On Z

A nyitott mezőnyben Kelemen Blanka és For Lexcis Z ünnepelhetett, második Reisz Panna és Exalta, harmadik Kovács Roland és Casallandia PS.

23 125 Kelemen Blanka
Kelemen Blanka - For Lexcis Z

37 lovas állt rajthoz a szombati nap utolsó, 135 centiméteres versenyszámában. A győzelmet a Szuhai család vitte el. Első Szuhai Rodrigo és Carta Blue SZ, második és harmadik ifj. Szuhai Gyula Cornet’s Blue SZ, illetve Perthy Jackson nyergében. A további sorrend: Szuhai Rodrigo – Cornet, Bognár Dóra – Calli Top, Szuhai Gyula – Lawisangos. A lovasoknak a versenybíróság nevében Beteg Andrea gratulált.

24 135 Szuhai Rodrigo
Szuhai Rodrigo - Carta Blue SZ

Fotó: Kovács Petronella/petronellafoto.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek