Duplán duplázott ifj. Szabó Gábor

Szabog Chabala og

Igazán kipihenten állhattak rajthoz a versenyzők szombaton, hiszen csak tíz órakor szólalt meg az első lovas indulását jelző csengő.

A nap eslő győzelmét a 100 centiméteres nyitott, ideális időre rendezett versenyszámban Wolf Júlia és For Believe (Csömöri LTKE) szerezte meg, második Arató Lilla és Timpex Onedin, harmadik Vig Panni és Lévis /E.Eco Lévis/.

Wolf Julia For Believe
Wolf Júlia - For Believe

A kezdő lovasok mezőnyében nyolc stílusponttal zárt az első helyen Havasi-Mehdi Lea és Cose (GSH TEAM Lovas Klub SE), második Szarvas Lujza és Interpol, harmadik Wolf Júlia és For Believe.

Az ötéves lovaknál is nyolc stíluspont kellett a győzelemhez, ezt a Potocska Attila által bemutatott I’m Special de Muze apaságú pej ménnek, Oman De Muze-nak ítélték oda a bírák. A további sorrend: H. Nagy Emma – Ready For Tango, Janik Anna – Chaccor ACG Z.

A 110 centiméteres ifjúsági versenyszámban is stíluspontok döntöttek a győzelemről. A 12 fős mezőny élén Such Lilla Laura végzett Papillon 54 nyergében (Potocska LSE) 8,3 ponttal, második Gubicza Dorottya és Dimsoum Du Montceau (8,2 pont), harmadik Manca Anna Lucia és Harlina H.

Such Lilla Papillon54
Such Lilla Laura - Papillon 54

A pénteki naphoz képest megduplázódott a mezőny létszáma a 6 éves lovak versenyszámában, ezúttal nyolc páros nevezett. A győzelmet 8,3 ponttal a Kiss Lizanna által lovagolt Million Dollar apaságú kanca, Million Rose szerezte meg. Másodikként zárt Szuhai Péter és Casa Rouge PS (8,2 pont), harmadik Lehotai Máté és Tob-Ker Lazarus (8,00).

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Arató Alma és Timpex Gála (Timpex Nyíregyh. LK) teljesítette a leggyorsabban Karádi László pályáját. A dobogó másik két helyét Gubicza Dorottya szerezte meg Quint Van De Groenheuvel, illetve Pacific JS nevű pónijával.

Arato Alma Timpex Gala
Arató Alma - Timpex Gála

Az amatőr lovasok között újabb győzelmet könyvelhetett el Lutter Mercédesz Merfol La Mer nyergében (Varga Ménes GYLE), jó tíz másodperccel előzte meg a Németh Viktória – Conmiro Illusion párost. A harmadik helyezett Demeter Zsófia és C. Champ szintén közel tíz másodperccel lemaradva ért be a harmadik helyre.

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban ismét brillíroztak a fiatal lovasok. A teljes mezőny legjobb idejét ugyanis Nemes Dorka teljesítette El Coronita nyergében (Viktor-i Sportegyesület), és még a Gubicza Dorottya – Dimsoum Du Montceau páros is gyorsabb volt, mint a nyitott kategória legjobbja, Godzsák Inez és Cartier (Horizont LK SE). A fiatal lovasoknál harmadik Fábián Nikolett és Kilburn’s Boy (Fabiancsics Horses SE), a nyitott mezőnyben második Németh Viktória és Whisper D, harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Malle Babbe F.

Nemes Dorka El Coronita
Nemes Dorka - El Coronita

A nap legnépesebb mezőnye a 125 centiméteres versenyszámban gyűlt össze 31 indulóval. Ifj. Szabó Gábor két villámgyors lovaglással szerezte meg az első két helyet For The Moment, illetve Genius Conference nyergében, maga mögé utasítva Göttler Vilmost Jégvirággal.

Ifj Szabo Gabor For The Moment
Ifj. Szabó Gábor - For The Moment

A fiatal lovasok legjobbja Tömör-Tones Luca Zoé volt Monte Grazia nyergében (Fabiancsics Horses SE), a ludovikás Pichovszky Dalma és Casco PP csak néhány tizedmásodperccel csúszott a második helyre, harmadik Kiss Maja és Agropoint Cojano.

Tomor Tones Luca
Tömör-Tones Luca Zoé - Monte Grazia (Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu)

Tizenegy páros vállalta a nap utolsó megmérettetését 135 centiméteren. Az első és második helyet itt is ifj. Szabó Gábor szerezte meg Mezőhegyes Chabala, illetve XIXO Borgia nevű lovaival, harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Cortez. A versenyzőknek Abay Pál, a versenybíróság elnöke gratulált.

Ifj Szabo Gabor Mezohegyes Chabala
Ifj. Szabó Gábor - Mezőhegyes Chabala

A verseny vasárnap 9 órától folytatódik.

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek