Jelmezes díjugratók várták a Mikulást Balatonvilágoson

Pulai jelmezes mikulas 7

Háromnapos országos minősítő versennyel zárta az évet a balatonvilágosi Pulai Lovascentrum, a különleges hétvégén jelmezes versenyszámban is indulhattak a lovasok.

A zárt kapuk mögött megrendezett balatonvilágosi országos fedettpályás verseny harmadik napján, december 6-án a 90 centiméteres versenyszámban ötletes jelmezekbe bújva lovagolták le a pályákat a lovasok. Az ideális idővel elbírált versenyszámot a Mikulásnak öltözött Délceg Diána Zita nyerte meg Kisbéri Ciklámen nevű lovával.

A pénteki nap legmagasabb, 130 centiméteres, hiba-idős versenyszámát Szikszai Lajos lovasa, Boda Csenge nyerte meg Laurence nyergében, megelőzve a Komárom-Esztergom megyei Öregkő Lovas Egyesület versenyzőjét, Holdampf Renátát, és az ifjúsági válogatott tagját, Tóth Balázst.

A szombati nagykörben szerb győzelem született: Anja Zlokolica lett az első Halley nyergében, megelőzve a Varázs-Ló Egyesület lovasát, Kajtár Ákost és BB Arnoldot, valamint Inshallah G nyergében Holdampf Renátát.

A vasárnapi 135 centiméteres versenyszámban két lovas tudta hibapont nélkül lelovagolni Németh Zoltán pályaépítő pályáját. Az összevetés után hazai győzelem született, a Pulai Lovascentrum lovasa, ifj. Kövy András Faquitol S heréltjével lett az első, megelőzve a pénteki győztes párost, Boda Csengét és Laurence-t, valamint az alappályán négy hibaponttal célba érő Buza Patrik Zoltánt és a sárga Hunter Dadero Z-t.

A koronavírus járvány ellenére közel harminc díjugrató versenynappal zárta a 2020-as évet országunk egyik legnépszerűbb versenyhelyszíne, a Pulai Lovascentrum.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Kovács Petronella

Kapcsolódó cikkek
Kommentek