Dömse Tamás nyerte a Mesterek Tornája Nagydíját

Mesterek Tornaja2020 V felnott 1

Kitűnő pálya várta vasárnap a Mesterek Tornája nagydíjának mezőnyét a Pulai Lovascentrum új fedeles csarnokában. Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő 145 centiméteres alappályáját hét páros tudta hibapont nélkül lelovagolni. A mezőnyben több felnőtt Nemzetek Díja lovas és korábbi nagydíj győztes lovagolt, mégis új név került a közel három évtizedes verseny győzteseinek listájára.

A 19 éves Baranya megyei Dömse Tamás és Conquistador (a borítóképen) magabiztos lovaglással teljesítette hiba nélkül a pályákat, így megnyerte a SsangYong Hungarian Masters, Mesterek Tornája Nagydíját. Másodikként a debreceni ifj. Máté István végzett a Chacco Blue apaságú sárga Chaccrinue nyergében, megelőzve a kisteleki Czékus Zoltánt és kimagasló képességű kancáját, Riccolát. Negyedik helyen az utolsó akadálynál verőhibát ejtő Zárug Annamária végzett Coolmannel, ötödik a diósgyőri Szuhai Gyula és a hétéves Lawisangos, hatodik Vándor Zsófia és Quintus, hetedik ifj. Szabó Gábor és Chabal TH.

A vasárnap esti 130 centiméteres felnőtt kiskörben is folytatta győzelmeinek sorát ifj. Máté István, így ő lett 2020-as Mesterek Tornája legeredményesebb felnőtt lovasa. A kiskör második helyezettje ismét a Czékus Zoltán - Carundy páros lett, harmadik Zárug Gyula a sárga Doris nyergében.

Mesterek Tornaja2020 V felnott 3

Az U25-ös korosztály hiba-idős, 125 centiméteres magasságon zajló versenyét a castiliás Kovács Roland nyerte Limited Edition C-vel, megelőzve a román Constantin Cojocariut a sárga Baron nyergében. Az urak után a hölgyek következtek, harmadik lett a lovasakadémiás Kántor Petra és Daisy, negyedik a prosperes Gimesi Lorena, ötödik a Colonado Lovasiskola lovasa, Mernyei-Bobok Eszter, míg hatodik a Somló Térsége lovasnője, Viasz Hanna.

Mesterek Tornaja2020 V felnott 2

A 115 centiméteres ifjúsági kiskör versenyszám vasárnap is a Komárom-Esztergom megyei Bene Dóra fölényét hozta, aki Dánó B-vel több mint hat másodperccel előzte meg a Colonado Lovasiskola párosát, Osztovits Pétert és Crystalt. Harmadik helyen Zajzon András tanítványa, az algyői Hajdú Kitti végzett Anabelle nyergében, negyedik Sánta Ábel, ötödik Kovács Noémi, hatodik Peresztegi Nagy Lilla.

Mesterek Tornaja2020 V felnott 4

Tovább a részletes eredménylistákra >>

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Kovács Petronella

Kapcsolódó cikkek
Kommentek