Mesterek Tornája: Sopronyi Réka, Szuhai Rodrigó és Kiss Maja az utánpótlás legjobbjai

Sopronyi Reka Donald

Vasárnap a nagydíjak napja volt a Pulai Lovascentrum vadonatúj fedelesében.

Az U25-ös korosztály 135 centiméteres nagydíjának alappályáját 11 páros tudta hiba nélkül lelovagolni. A versenyszám első indulója ezúttal verhetetlennek bizonyult, hiszen a Prosper Lovasklub lovasa, Sopronyi Réka és Horze Donald verőhiba nélkül, leggyorsabb idővel megnyerték a nagydíjat (a borítóképen). Második helyen az Airvent Lovasklub lovasnője, Braunitzer Enikő ért célba PM Baloustar nyergében. Az U25-ös korosztály nagydíjában ugyanúgy, mint az előző napokon, Füzér Gábor tanítványa, Kiss Lizanna Agropoint Cojanóval szerezte meg a harmadik helyet. A negyedik helyre Castiliás Reisz Panna került, ötödik lett a Győrzámolyi Lovas Egyesület lovasnője, Budai Liza, hatodik a debreceni Fekete Antal.

A Mesterek Tornája ifjúsági nagydíjának összevetésében az első két diósgyőri színekben lovagló lovas tudott hiba nélkül célba érni. Szombat után duplázni tudott Szuhai Rodrigó, aki ezúttal Chacco Boy nyergében volt gyorsabb klubtársánál, Kisgergely Kata Csengénél, aki a hatéves Julius HV-t lovagolta. Az ifjúsági nagydíj további helyezettjei az összevetésben már négy hibaponttal értek célba, harmadik lett Maszlag Ilona tanítványa, Tamás Jázmin, negyedik Szotyori Nagy Kristóf lovasa, Hegedűs Adél Dóra, ötödik a Talentes Pataki Anna Dorottya, hatodik helyen végzett Bazsó Gergely tanítványa, Takács Petra.

Mindössze kettő századmásodperc döntött a gyermek nagydíjban, ahol a győzelmet Chacco nyergében Kiss Maja szerezte meg, egy hajszállal előbb érve célba az összevetésben, mint Bódai Hanna, aki Quintanót lovagolta. Harmadik lett a tiszavasvári Moravszki Domonkos Agropoint Casinóval, negyedik Némethy Bertalan Alapítvány lovasa, Benedek Adél és a sárga Silva 127. Az Öregkő Lovasegyesület lovasa, Ballabás Luca szerezte meg az ötödik helyet, végezetül pedig hatodikként szalagozták a Connemara Lovasegyesület lovasát, Sáli Csengét.

A VIP Tour 115 centiméteres versenyszámában ismét algyői siker született: Zajzon Andrásé lett a győzelem, aki Bognár Jentorino-Diarát lovagolta. Második helyen egy hazai lovas végzett: Szekér András Medici nevű ménjével. Harmadikként Janik Attila tanítványa, Vajda Laura zárt Gulmerette nevű kancájával. Negyedik lett Hajdú Dóra, ötödik helyen Varga Júlia, hatodik Szabó-Nagy Kata.

A póni versenyszám sem hozott meglepetést, győzött a Varga Ménes lovasa, Gubicza Dorottya a rutinos Zorro Van De Vossentip nyergében, megelőzve a szombati győztes Both Petrát és Biotop Bojtorjánt. Harmadik helyen is Gubicza Dorottya végzett ezúttal Quint Van De Groenheu nevű pónijával, a negyedik Gubicza Sarolt lett Tortuga nyergében.

Tovább a részletes eredménylistákra >>

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Kovács Petronella

Kapcsolódó cikkek
Kommentek