Negyedik helyezett a gyermek díjugrató válogatott a Nemzetek Díja fináléjában

Tothbalazs Kiemelt

A Nemzetközi Lovas Szövetség első alkalommal rendezett a felnőtt kategóriához hasonló Nemzetek Díja finálét a belgiumi Opglabbeekben az utánpótlás korosztályok számára, ahol a Janik Attila vezetésével felálló gyermek díjugrató válogatott a negyedik helyet érte el.

A CSIO verseny első fordulójában a tíz kvalifikált csapatból kilencen álltak starthoz és hat együttes juthatott be a vasárnapi döntőbe. A magyar válogatott első lovasa, Zólyomi Emma nagyszerűen lovagolta Arianét, és négy hibaponttal kezdett. Friss országos bajnokunk, Kiss Lizanna Quipara Z-tel öt hibaponttal folytatta a sort, majd Tóth Balázs Elsa Camparival (a borítóképen) és Törő Csongor Chaccóval hibátlant lovagolt. Így négy hibapontos összteljesítménnyel a magyar csapat az ötödik helyen kezdhette meg a vasárnapi nagy döntőt Franciaország, Belgium, Svájc és Hollandia mögött.

Vasárnap hazai győzelemnek örülhetett a belga közönség, hiszen a gyermek korosztály Nemzetek Díja fináléjának utolsó körében Belgium utánpótlás lovasaik szerezték meg a győzelmet hibátlan teljesítménnyel. Négy hibaponttal Franciaország végzett a második helyen, tizenhat hibaponttal Hollandia lett a harmadik.

A Janik Attila által vezetett magyar csapatban a mindent eldöntő vasárnapi napon Zólyomi Emma Arianeval és Tóth Balázs Elsa Camparival négy-négy hibaponttal teljesítették a pályát. Kiss Lizanna Quipara Z-el tizenkét hibaponttal lovagolt. Törő Csongor Chaccoval hiába ugratott verőhiba nélkül, egy akadály kimaradt, ezért a párost kizárták a versenyből. Így a magyar csapat összesítve húsz hibaponttal a negyedik helyre került az eredménylistán.

Nagy-Britannia lovasai végeztek az ötödik, és Svájc csapata a hatodik helyen.

A magyar gyermek válogatott idén különösen eredményes szabadtéri szezont zárt egy Európa-bajnoki csapat ötödik helyezéssel, a somorjai Nemzetek Díja győzelemmel és a Belgiumban elért negyedik helyezéssel.

Kiss Lizanna
Kiss Lizanna és Quipara Z
Zolyomi Viador
Zólyomi Emma és Viador
Toro Csongor  Chacco
Törő Csongor és Chacco

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu
A borítóképen: Tóth Balázs

Kapcsolódó cikkek
Kommentek