Ötödik helyezett a gyermek díjugrató válogatott az EB-n

Utanpotlas Kiemelt Kep

Hétfő óta zajlik a három utánpótlás korosztály Európa-bajnoksága a franciaországi Fontainebleu-ben, a gyermek kategóriában már érmeket is osztottak.

A szakma visszafogottan, de kíváncsian várta, hogy a magyar gyermek válogatott idén mire lesz képes a bombaerős, húsz csapatot számláló mezőnyben. Három pálya után alakult ki a teljes sorrend. Hétfőn az ifj. Kövy András által vezetett magyar csapat hibátlanul fordult a keddi második körre, ami után ezüstérmes pozícióban várta a harmadik felvonást. Szoros versenyben a piros-fehér-zöld különítmény végül húsz hibapontos teljesítménnyel az ötödik helyen zárt.

Csapatunkból Horváth Gábor tanítványa, Budai Liza Leonardo H-val 0-4-4, Sós Attila tanítványa, Zólyomi Emma, a gyermek válogatottat még mindig segítő Viador nyergében 0-11-4 hibapontot ért el. A team harmadik embere, Füzér Gábor tanítványa, Kiss Lizanna volt, aki az elődöntőben hibátlan lovaglással a harmadik helyen végzett, majd 4 és 12 hibaponttal ért célba. Záró lovasunk, Krucsó Ferenc tanítványa, Törő Csongor pedig négy hibapontos kezdése után dupla hibátlannal segítette Magyarországot a szenzációs ötödik helyhez. Egyéni lovasunk, Tóth Balázs Elsa Camparival 16 és 12 hibapont után harmadszorra egy nagyszerű hibátlant lovagolt.

Az Európa-bajnoki címet Németország szerezte meg Írország és Belgium előtt.

Gratulálunk a teljes gyermek díjugrató válogatottnak!

Forrás: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikk
Kommentek