Szentirmai Péter a bábolnai szezonnyitó legjobbja

Szentirmai express og

Még zárt kapus üzemmódban kezdődött a 2020-as szabadtéri évad első háromnapos díjugrató országos versenye a Bábolnai Lovaskör rendezésében. Több mint 100 lovas 170 lóval versenyzett a Némethy Bertalan Régióba tartozó egyesületek képviseletében.

A pénteki legmagasabb, 130 centiméteres hiba-idős versenyszámban Prosperes siker született: győzött Sopronyi Réka Horze Donald nyergében. Második helyen az ácsi Szentirmai Péter végzett Expresszel, megelőzve az örökifjú Pirik Zsoltot és Centadinát.

PC sopronyi donald
Sopronyi Réka és Horze Donald

A szombati nap az ifjúsági válogatott lovasé, Alasztics Alizé volt, aki a 135 centiméteres kétfázisos versenyszámban lett első Concordia HB, második pedig Chablis nyergében. Harmadik helyen a BL Armentum LSE lovasa, ifj. Szikszai Lajos végzett Ariana nevű pej kancájával.

PC alasztics concordia hb
Alasztics Aliz és Concordia HB

A vasárnapi zord időjárásban nem született hibátlan lovaglás a szezonnyitó 140 centiméteres díjban, két lovas ért célba egy hibaponttal, így mégis következhetett az összevetés, de nem emelt akadályokon. A papírforma beigazolódott: Szentimrai Peter végzett az első helyen Expressz nyergében, megelőzve Alasztics Alizt és Chablist. A harmadik a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel a Canton Lovasklub lovasa, Cser Attila lett Sifu nyergében.

PC szentirmai express
Szentimrai Peter és Expressz

Folytatás Bábolnán péntektől a nyárköszöntő országos díjugrató versenyen.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek