Fazekas István a zárt kapus kiskunhalasi minősítő győztese

Fazekas I Kkhalas 202006

Beindult a lovas élet az országban. A majd' három hónapos kényszerszünet után Országos Minősítő Díjugrató Versenynek adott helyszínt a Hirling József Lovaspark a hétvégén. A filces pályán rendezett megméretés zárt kapuk mögött, nézők nélkül zajlott. A három nap során 32 versenyszámban közel négyszáz startot teljesítettek a lovasok.

Szigorú ellenőrzés mellett, egy kapun lehetett csak belépni a több hektáros lovasbázis területére. A Halasmédia munkatársainak is csak előzetes regisztráció útján volt módja tudósítani az országos versenyről. Csak sportolók, regisztrált kísérők és rendezők lehettek a pályák körül, a meghatározott távolságtartással.

A járványügyi szabályokhoz hozzátartozott, hogy csak a régióból indulhattak lovasok a versenyen. A környékbeliek ki is használták a lehetőséget, különösen a halasi klubok, amelyek derekasan helytálltak a három nap során. A legrangosabb, 140 centiméteres nyitott versenyszámot Hirling József emlékére tartották meg vasárnap kora délután. Esélyeshez méltóan a válogatott lovas Fazekas István (Határőr Dózsa SE) Walter nevű lovával nyerte a kört izgalmas összevetésben. „Próbáltam rövideket fordulni, ahol lehetett levágtam a távolságokat az akadályok között. Walterral összeszokott páros vagyunk, így nem kerültünk zavarba és hibátlanul, a legrövidebb idő alatt teljesítettük az összevetést az alappályáról bekerült öt lovas közül” – mondta Fazekas István.

A Hirling József Emlékverseny első három helyezettje (140 cm, időre, egyszeri összevetés):

1. Fazekas István - WALTER (Határőr Dózsa SE) öv 0 hp, 32,42 mp

Fazekasistvan juhasztibor eredmenyh
Fazekas István és Juhász Tibor a díjátadón

2. Reisz Panna - EXCELL SB (Kiskunhalasi LTSE) öv 0 hp, 33,76 mp

Reiszpanna excell sb

3. Biharvári Attila CASPAR (B&H Lovas Klub) öv 0 hp, 34,20 mp

Biharvariatilla caspar

A több hónapos kiesés már nagyon megviselte a lovasokat és várták a versenykorlátozás feloldását, mondta el Rózsahegyi Róbert versenyigazgató. Az edzéseket megfelelő távolságtartással és egyéb biztonsági szabályok betartásával néhány hete megkezdték a sportolók. A rendezők is fokozott alapossággal készültek a mostani országos minősítőre. Figyeltek a részletekre, hogy mindenki biztonságban legyen és a verseny is szakszerűen megtörténjen.

Kedden ülésezik az országos szövetség és elképzelhető, hogy a hétvégi, következő háromnapos országos minősítőre már nézők is érkezhetnek a lovasparkba – mondta el Rózsahegyi Róbert.

Rozsahegyirobert
Rózsahegyi Róbert

Tovább a teljes eredménylistákra >>

Kép-szöveg: Kovács Iván, Halasmédia

Kapcsolódó cikkek
Kommentek