Díjlovaglás és díjugratás a 15. Maccabi Európa Játékokon

Maccabi Nemzetilovarda1200

A 15. Maccabi Európa Játékok lesz Magyarország történetének legnagyobb multisport rendezvénye: 2019. július 29. és augusztus 7. között 40 ország 3000 sportolója verseng majd 21 sportágban 10 helyszínen. A lovassport versenyeknek a Nemzeti Lovarda ad otthont, a szervezésben, a lebonyolításban és az eredmények hitelesítésében a Magyar Lovas Szövetség működik közre.

A Maccabi Világ- és Európa Játékokon is nagy hagyományai vannak a lovassportnak, így a 15. Maccabi Európa Játékok kiemelt eseményei közé tartoznak a két szakágban, díjlovaglásban és díjugratásban megrendezett egyéni és csapatversenyek. Egy-egy ország összesen tíz lovast nevezhet minden egyéni számban, a csapatversenyekre pedig egy csapatot, amely négy főből és három tartalékversenyzőből állhat. Mind egyéniben, mind csapatban együtt fognak versenyezni a női és a férfi lovasok. A versenyeken saját, illetve a szervezők által biztosított lovakkal lehet indulni.

A budapesti Maccabi Európa Játékokon a lovasversenyek programja július 30-án az edzésekkel kezdődik. Július 31-én rendezik meg a csapatok versenyét díjugratásban és díjlovaglásban, másnap, augusztus elsején pedig az egyéni versenyeket.

Elsőként a Maccabi Európa Játékok 90 éves történetében idén Magyarországon a sport leghitelesebb szakmai intézményei, 12 sportági szakszövetség segíti a versenyek lebonyolítását, az eredmények hitelesítését – köztük a Magyar Lovassport Szövetség is.

A sportági szakszövetségek illetve intézmények képviselői, valamint a Játékokat szervező EMG Sport Kft. vezetői május 24-én írtak alá együttműködési megállapodást Budapesten. Az eseményen a magyar Lovassport Szövetséget Szotyori Nagy Kristóf, a Szövetség alelnöke, a Díjugrató Szakág elnöke képviselte.

Maccabi Alairas

Forrás és fotó: emg2019.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek