Sikert sikerre halmoz a magyar díjugrató utánpótlás Ausztriában

Weinhardtvirag900

Ausztriában a három korosztály számára megrendezett utánpótlás CSIO-n sorra szerzik a jobbnál jobb helyezéseket a magyar díjugrató utánpótlás válogatott lovasai.

Salzburg melletti Lamprechtshausenben több mint egy évtizedes hagyománya van a pünkösdkor megrendezett utánpótlás CSIO versenynek. A magyar válogatott szinte kezdetek óta résztvevője a Nemzetek Díja versenynek, ahol idén talán minden korábbi évhez képest erősebb mezőny állt össze. Közép-és Nyugat-Európa lovasai mellett ugyanis ezúttal a skandináv országok és Nagy-Britannia csapata is teljes létszámmal vesz részt a megmérettetésen. 

Az első napon a mindhárom korosztály számára kiírt kvilifákciós versenyszámokban az első tízbe is be tudtak kerülni a magyar lovasok. A gyermek korosztály 115 centiméteres versenyszámában Törő Csongor Chacco Boyjal az ötödik helyen végzett. Az ifjúságiak 135 centiméteres kétfázisos versenyszámában közel 100 indulóból Markó Sándor Adjely El Rex-szel az előkelő negyedik helyet szerezte meg. A fiatal lovasok 140 centiméteres számában Weinhardt Virág Chiclanával hibátlan pályával a kilencedik helyen zárt.

A szombat az ifjúsági és a fiatal lovasok Nemzetek Díjáról szól, ami minden évben különleges izgalmakat hoz a díjugrató sport kedvelőinek. 

Az ifjúsági korosztályban ifj. Kövy András csapata egy lány és három fiú lovassal állt starthoz:

  • Jármy Vince – Quirosa
  • Markó Sándor - Adjely Rex
  • Szarka Éva - Tony Montana
  • Szuhai Péter - East Wind

A fiatal lovasok csapata: 

  • Hollé Sára – Clintus
  • ifj. Lázár Zoltán - Katyusa 
  • Markó Rebeka – Enjoy
  • Weinhardt Virág – Chiclana

Először az ifjúsági korosztály Nemzetek Díjára került sor. Első lovasunk, Szuhai Péter East Winddel egy vízbe lépéssel és egy verőhibával nyolc hibaponttal kezdett. Szarka Éva Tony Montanával, Markó Sándor Adjely el Rex-szel sajnos nem tudott hozzátenni a magyar csapat jó szerepléséhez, ami azt jelentette, hogy a tizenegy válogatottból lovasaink nem jutottak tovább a második fordulóba. 

A magyar siker azonban az ifjúsági csapatversenyben sem maradt el, hiszen Franz Madl által épített 140 centiméteres, nehéz pályáján mindösszesen két hibátlan lovaglást láthatott a közönség, ezek egyikét Jármy Vince és kancája, Quirosa mutatták be.

Délután a fiatal lovas korosztállyal folytatódott a csapatverseny, ami meghozta a magyar díjugrató sport idei eddigi legnagyobb sikerét. A mezőny egyik legjobbja Weinhardt Virág volt Chiclanával, aki mindkét fordulóban hibapont nélkül lovagolt. A magyar válogatott további tagjai, Markó Rebeka Enjoyjal, Hollé Sára Clintusszal, ifj. Lázár Zoltán Katyusával jó pályákat teljesítve hozzátettek ahhoz, hogy a házigazda Ausztria mögött a magyar válogatott az értékes második helyet szerezze meg. 

Az Europen Youngster Cup U25-ös versenyszámában a harmadik helyet szerezte meg Mráz Tamás H.CS.R Centerrel, másnap pedig Vándor Zsófia Quintusszal a negyedik, majd Chacco Bellával az ötödik helyen végzett.

A gyermek korosztály pontszámgyűjtő versenyszámában is szép magyar siker született, győzött Törő Csongor Chacco Boyjal, megelőzve Tóth Balázst és Elsa Camparit.

Vasárnap 10 órakor a gyermek Nemzetek Díjával folytatódott a verseny, ahol kilenc csapat áll starthoz. Ifj. Kövy András utánpótlás szövetségi kapitány a hetes startszámot húzta a gyermek válogatottnak, lovasai:

  • Budai Liza – Leonardo
  • Kiss Lizanna – Eliana
  • Törő Csongor - Chacco Boy
  • Zólyomi Emma – Viador


Forrás: Díjugrató Szakág

Borítókép: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Kommentek