Szilvásváradon zárult az idei Díjugrató Championátus

Vajay championatus2021 og

A Díjugrató szabályzat szerint a lovasoknak két versenyhelyszínen hat pályát kell lovagolniuk, amelyek után pontokat kapnak és a bajnokság végén az lesz a champion, aki a legtöbb pontot gyűjti.

A championátus csapatbajnokságát tizenhat egyesületi, megyei vagy regionális csapat részvételével rendezték meg. A szilvásváradi forduló és az összesített verseny első helyezettje Csongrád-Csanád megye csapata lett. A Kezes Gabriella vezette trió győzelmének értékét növeli, hogy mivel háromfős együttesről volt szó, nem volt kieső eredmény. A győztes csapat tagjai: Tóth Sára Eszter - Tinka’s Girl, Sarkadi Petra – Főnix, valamint Réti Dávid és lova, Nicon, akik az összevetésben mindent megtettek a győzelemért.

A második helyen Bertók Viktor csapatvezető négyfős együttese (Jakab Fanni, Oláh Mira, Gulyás Dominik, Fekete Antal) végzett, akik Kelet-Magyarországot, azaz a Platthy József Régiót képviselték. Harmadik a Máchánszky Gyula Régió Antal Péter által vezetett csapata: Csengery Dóra, Dunai-Kovács Lilla, Pintér Zsófi és Potocska Attila.

Az együtteseknek gratulált Antalné Géczi Emese versenyigazgató, Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója, Hetesy Nándor igazgatóhelyettes, valamint a Díjugrató Szakbizottság részéről Bazsó Gergely és a versenybíróság elnöke, Juhász Tibor.

A póniknál címvédés történt: a kategóriában mindig eredményes lovas, Gubicza Dorottya és Quint Van De Groenheuvel (Varga Ménes) egy villámgyors összevetéssel megnyerte a döntőt, és egyúttal 78 ponttal a championátust. A döntő összevetésében az első ugráson hibázó Bodnár Annabell és Aida a harmadik helyért járó 16 pontjával összetettben felállhatott a dobogó második fokára, így Füzér Gábor tanítványa idén ezüstérmes lett. A győztes lovas testvére, Sarolt a szürke Tortugával két hibátlant lovagolt, így második helyen végzett a döntőben és összetettben harmadikként léphetett fel a dobogóra. A championátus további sorrendje: Sáli Csenge – Shanbo Morning Mirah, Láng Veronika – Pippo, Marosváry Sára – La Belle Der Noir.

Különleges eredménnyel zárult a gyermek championátus döntője. Németh Zoltán nemzetközi pályaépítő pályáját hárman tudták hiba nélkül teljesíteni, így kezdődhetett az összevetés, ahol a közönség továbbra sem látott verőhibát. A díjugrató sportban ritkán előforduló helyzet állt elő a gyermek döntőben, ugyanis az összevetésben a Prosper Lovasklub lovasa, Nagy Zsófia Cherrel és a Némethy Bertalan Alapítvány lovasa, Bodnár Annabell For The Momenttel századmásodpercre azonos időben, 40,29 másodpercnél állította meg a fotocellás időmérőt, így mindkét első lovas megkapta a győztesnek járó 20 pontot. A harmadik helyen az Öregkő Lovasklub versenyzője, Krepcsik Lara végzett Hermitage De La Motte nyergében.

Az összesítésben a dobogó tetejére maximális 80 ponttal Füzér Gábor tanítványa, Bodnár Annabell léphetett fel, akinek Antalné Géczi Emese versenyigazgató és Hetesy Nándor, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatóhelyettese gratulált. Sebák Andrea tanítványáé, Krepcsik Laráé lett az ezüst, a bronzérmet pedig Reider Balázs tanítványának, Csizmadia Csengének nyakába akasztották. A gyermek championátus további helyezettjei: Nagy Zsófia, Kiss Johanna Janka, Hegedűs Laura Lili, Nagy Nóra, Fábián Olívia.

Öt serdülő B lovas tudta a szilvásváradi forduló harmadik napi championátus döntőjének alappályáját és összevetését is hiba nélkül lelovagolni. Az Equipark Lovasklub versenyzője, Kim Yura Charlotte hozta a leggyorsabb időt Bognár Hamissal, így övé lett a győztesnek járó serleg és a 20 pont. A finálé második helyezettje az Oxer Team lovasnője, Király Alíz Fergus De Merze nyergében, harmadik az Antal Tanya versenyzője, Csengery Dóra Angelina De Circee nevű lovával.

Az összetett versenyben is a döntő győztese örülhetett, 49 ponttal lett aranyérmes Tenyei Tóth Attila tanítványa, Kim Yura Charlotte, ezüstérmes a Connemara Lovasklub képviseletében Sáli Csenge 41 ponttal, bronzérmes az Airvent Lovasklub versenyzője, Szórád Linett 39 ponttal. Negyedik Király Alíz, ötödik Molnár Csenge, hatodik Szabó Larissza, hetedik H. Nagy Emma, nyolcadik Kámán Nóra.

Négy lovas tudott az amatőr kategória championátusában vasárnap az alappályán és az összevetésben is hibapont nélkül lovagolni. Első helyen végzett a badacsonyi dr. Czuczai Natália Elzinóval, megelőzve a Varga Ménes párosát, Vajay Dórát és Balouvalleyt. Szekeres Ágota tanítványa, Mesaros Szilvia lett a harmadik Owen Van Herent nyergében, míg negyedik helyen az algyői Riverside LSE lovasnője, Hajdú Kitti végzett Nadli Feeling F nevű lovával.

A championátus összesítésénél, ahol hat pálya eredménye számított a kiskunhalasi és a szilvásváradi forduló után, jelentős fölénnyel, 73 ponttal az első helyen végzett Vajay Dóra. Második 51 ponttal a Szilvásváradon a pénteken és vasárnap is nyerő dr. Czuczai Natália, míg a harmadik helyen a hódmezővásárhelyi Sarkadi Petra végzett 38 ponttal.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek