Faluhelyi Ádám győzött 135 centiméteren

Faluhelyi og

Igazi augusztusi kánikula fogadta a versenyzőket a Nemzeti Lovarda országos díjugrató versenyén.

A pénteki 90 centiméteres nyitott versenyszámot Franyó Hanna és Ditta (Eclipse Díjugrató SE) nyerte. A kezdő lovasok 100 centiméteres stílusversenyében 8,3 stílusponttal Freisleben Zsófia és BK Calidon (B-King Lovas SE) kapta a legjobb értékelést, míg a 100 centiméteres nyitott versenyszámot Czakó Rebeka Tímea nyerte Favorite nyergében.

Az ötéves lovak 110 centiméteres versenyében Eszes Ferenc szerezte meg az első és a második helyet is Larsson, illetve Let's Win TN nyergében.

Mindössze 12 ifjúsági korosztályú lovas indult a pénteki 110 centiméteres számban, közülük a mezőhegyesi Villás Lili és T.B.Á. Cantona 7,7 stílusponttal szerezte meg az elsőséget. Ugyanezen a magasságon a nyitott versenyszámban az Egervári Attila – Liebling páros (Hubertus LK Győr), az amatőr lovasok között pedig Győry Ferenc és Jégvirág hozta a leggyorsabb hibátlant.

A hatéves lovak mezőnyében Faluhelyi Ádám és Cordiss (Fábiáncsics Horses SE) kezdte győzelemmel a hétvégét, a nyitott versenyszám pedig Bohák-Debreczeni Éva és Cortez győzelmét hozta.

A napot lezáró 130 centiméteres megmérettetés Búza Krisztián és Floyd sikerével zárult, a Técsy Attila – Jubab Van 'T Siamshof páros, illetve a Fábiáncsics Gábor – Convey párosok csekély időkülönbséggel szorultak a második, illetve harmadik helyre.

A szombati versenynap Juhász Melitta és N-Carlito győzelmével indult 100 centiméteren. A kezdő lovasok mezőnyében Csiszár Noémi és Cézár (NBHA Hungary Sportegyesület) 8,4 stílusponttal arattak igazán stílusos győzelmet, hiszen a második helyezett Szabó Virág – Chaccari Z páros 8,1, Mészáros Kinga és Bizsu teljesítményét pedig 7,9 stílusponttal jutalmazták a bírák.

Az ötéves lovak között ezúttal ifj. Néveri Imre László és Görgey volt a legjobb, a további dobogós helyezéseket Lehotai Máté és Dasvidaniya "F", illetve Kovács Henri és Roxette szerezték meg.

Az ifjúsági korosztály megmérettetése ezúttal a Viktor-i Sportegyesület párosa, Kulcsár Gerda és PM Obelisk győzelmével zárult.

A 110 centiméteres nyitott versenyszám élmezőnyében Sunyovszky Réka – Rókatánc, Ábrahám Gergő - O-Mendes Epsom és Tóth Dorina – N-Gesmer Rouge volt a sorrend. Az amatőr lovasok mezőnyét a hölgy lovasok dominálták. A tiszteletkört Kalános Éva és Don Curacao vezette, majd Szarvas Júlia - Avatar és Orbán Bernadett - Gulliver volt a dobogósok sorrendje.

A hatévesek mezőnyében Kovács Henri lovai dupláztak, az első helyet Honeymoon IC zsebelte be, Aurora teljesítménye pedig a második helyet hozta. Harmadik Hugyecz Mariann és Chandra.

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban Ludányi Annának és Sáripuszta Keringőnek (Lovasakadémia SC) szólt a taps, de Hugyecz Mariann és Ekano, valamint Hermann Zsófia és Nobel Van Het Greevenhof ZH is hibátlanul teljesítették a pályát.

A 125 centiméteres versenyszám legjobbja Buza Patrik Zoltán és No Fear KDW Z nevű ménje volt (Krucsó Lovasklub), Búza Krisztián csekély időkülönbséggel csúszott a második helyre Erlina nyergében, harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Sáripuszta Hadnagy.

A nap legrangosabb, 135 centiméteres versenyszáma a Fábiáncsics Horses SE színeiben versenyző Faluhelyi Ádám és Maccothago PS sikerét hozta. Técsy Attila és Jubab Van't Siamshof a második, Búza Krisztián és Landsdream 2 a harmadik helyen zárta a versenynapot.

Fotó: Kovács Petronella/petronellafoto.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek