Ezen a hétvégén Bábolnán a díjugratók szeme

Szeep Pataki Julia

Csütörtöktől vasárnapig tizenkét ország lovasai kétszáz lóval versenyeznek a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok versenypályáján. A felnőtt lovasok mellett komoly szerepet kap az utánpótlás is, akik három kategóriába osztva lovagolnak.

A gyermek korosztály 120-125 centiméteren, míg az ifjúsági korosztály 120-140 centiméteren méri össze tudását. Az U25-ös kategória lovasai 130-135 centiméteres magasságon versenyeznek. A felnőtt lovasok számára a kétcsillagos CSI keretében 110 centimétertől a Pettkó-Szandtner Tibor ménesparancsnok nevét őrző, 145 centiméteres világranglista pontot adó nagydíjig rendeznek versenyszámokat.

Csütörtök reggel a kis körökkel indult a verseny. A 120 centiméteres, hiba-idős versenyszámban Krucsó Szabolcs volt a leggyorsabb Lady Winnerrel, aki az elsősorban díjlovas szakágban jeleskedő Kerekes Ágnest előzte meg Combrioval. Harmadik lett Czékus Zoltán Casalidoval.

Az ifjúsági lovasok kétfázisos kiskörében Kárpáti Rita tanítványa, Szeép-Pataki Júlia volt a leggyorsabb Carloval, aki a cseh Anna Kostkovát és Vajay Dórát előzte meg.

A gyermek kategóriában a lamprechthauseni CSIO után folytatta szép szereplését Törő Csongor, aki Chacco Boyjal ismét győzni tudott, megelőzve Zólyomi Emmát, aki nem egész öt tizedmásodperccel lett második Viadorral és harmadik Rádiháza Csacsacsával.

A 130 centiméteres középkörben Horváth Balázs PM Quinterával biztosan győzött, megelőzve a szlovák Jan Cigant Quite Magiccal és a szürke Conte D’Oro Z-et lovagló Mráz Tamást.

Közel harminc lovas mutatkozott be az U25 kategóriában. Első lett a cseh Lucie Strnadlova Carinával, megelőzve ifj. Lázár Zoltánt Fülessel, valamint Ábrahám Zsófiát és PM Diamantina nevű lovát.

Az ifjúsági lovasok 135 centiméteres nagyköre után szlovák himnusz szólt. Győzött David Horvath Largo Van De Molenhoval, megelőzve Szuhai Pétert, aki két szürkéjével Zaferahhal és East Winddel szerezte meg a dobogó második és harmadik helyét.

Látványos versenyt hozott a 140 centiméteres CSI nagykör, ahol német siker született. A hazánkban gyakran versenyző Andreas Brenner Quintanával volt a leggyorsabb hibátlan. Második helyen magyar lovas, Reischl Márton végzett Latinóval és harmadik lett az ebben a versenyszámban is eredményes szlovák Jan Cigan Debyvel.

Img 4555

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kommentek