Lengyel győzelem a szombati Világkupa fordulón

Szo gold og

A hétvége legjobban várt versenyszáma a 160 centiméteren megrendezett világkupa forduló volt. Itt már nem csak a pénzdíjért lovagoltak a lovasok, hanem a Longines Díjugrató Világkupa minősülésért is, hiszen értékes pontokat lehetett gyűjteni. Különösen fontos ez a jelenlegi helyzetben, hiszen számos nagy nemzetközi torna került törlésre az idei évben, így a lovasoknak kevesebb lehetőségük van pontokat gyűjteni, mint ahogy korábban megszokták. Éppen emiatt állt össze ilyen színvonalas mezőny, hiszen olyan lovasok érkeztek külföldről, akiknek komoly esélyük van a minősülésre. Ezt tükrözi a végeredmény is, hiszen a három legnagyobb favorit végzett az első három helyen.

Az alappálya a verseny színvonalához méltó nehézségű volt, hiszen fontos, hogy kijöjjenek a különbségek, és tényleg a legfelkészültebb párosok kerülhessenek be az összevetésbe. Viszont ehhez képest is kevés hibátlan volt, mindössze ketten jutottak vethettek össze, így közöttük dőlt el az első két hely sorsa. Végül lengyel győzelem született, hiszen Jaroslaw Skrzyczynnski (a borítóképen) egyedüli dupla hibátlannal megelőzte az osztrák Gerfried Puckot. Harmadik helyen pedig Andrius Petrovas végzett a leggyorsabb négy hibapontos lovaglással.

Hazai lovasainknak nem volt szerencséje, hisz sokakat csak egy-egy apró hiba választotta el attól, hogy bekerülhessenek az összevetésbe, ennek ellenére mégis igen előkelő helyezéseket sikerült elérni. Legjobb hazai eredménnyel Weinhardt Virág végzett a negyedik helyen, megelőzve Szuhai Pétert és Vándor Zsófiát, így a legjobb hat között három magyar párosnak is gratulálhattunk. A helyezettek között végzett még az elsőként startoló Füzér Flóra is, szintén négy hibapontos teljesítménnyel. Külön öröm, hogy mindannyian a fiatal generáció képviselői, akik évről-évre bizonyítottak a nemzetközi korosztályos megmérettetéseken, és most lehetőséget kaptak, hogy immár a felnőtt mezőnyben is bizonyíthassak ezen a kiemelt eseményen.

3js

Az U25 versenyszámban induló fiatal lovasaink remekül szerepeltek, az első három helyen hazai versenyző vehette át a gyönyörű, külön erre az alkalomra készült plakettet. Kiss Dominika lett az első Dyrával, megelőzve a tegnapi helyezését megismétlő Vincze Imrét, és a Silver Tour pénteki győztesét, Kiss Lizannát. Román versenyző végzett a negyedik helyen Damian Cojocariu személyében, ötödiken pedig Ferencz Dalma Mercédesz, majd a hatodikon Szabó Virág.

Kiss Dominika 20201128 u25

A nyitott versenyszámmal folytatódott a második versenynap, ahol Daniel Ionut Bucur volt a leggyorsabb, maga mögé utasítva tegnapi vetélytársát, Hegedüs Kristófot, és Fábiáncsics Gábort. Negyedik és ötödiken helyen szintén a Fábiáncsics Horses SE versenyzői, Faluhelyi Ádám és Lehotai Máté végeztek.

2bucur

A kétcsillagos Bronze Tour versenyszámban lengyel győzelem született, Olimpic Star nevű lovával Jaroslaw Skrzyczynkski volt a legjobb Horváth Balázs és Czékus Zoltán előtt. Negyedik helyen a péntekihez hasonlóan a Faluhelyi ÁdámNoblesse VD Donkhoeve páros végzett, megelőzve két hazai fiatal tehetségünket, Mészáros Marcellt és Reisz Pannát. Hetedik lett Szotyori Nagy Kristóf és Horze Cyam Carlsson, nyolcadik pedig Mráz Tamás.

1 T04 2343

A Silver Tour már 140 centiméteres magasságon zajlott, ahol Técsy Attila az utolsó pillanatban vette át a vezetést Nikidam Breaker nevű lovával a sokáig élen álló Szabó-Máriás Sárától. A Gold Tour pénteki győztese, Gerfried Puck végzett a harmadik helyen, megelőzve a lengyel Przemyslaw Konopackit. Ma is hibátlanul lovagolt még ifj. Máté István, aki ezzel az ötödik helyezettnek járó díjat vihette haza Andrej Holly és Jörne Sprehe előtt. 2019 magyar bajnoka, Vándor Zsófia ebben a számban nyolcadik lett fiatal lovával, Leopard of Balmorreral, de még láthatjuk a világkupa pontot adó versenyszámban is másik lovával, Quintussal.

1 T04 2745

Start- és eredménylisták >>

A verseny részletes programja >>

A verseny zárt kapuk mögött, a nézőközönség kizárásával zajlik. A verseny élő közvetítése megtekinthető a következő oldalakon:

Járványvédelmi intézkedések a CSI**W Díjugrató Világkupán >>

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina - Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek