Júliusi Grand Prix a Nemzeti Lovardában

Veilingerolivia Nl201807

Negyedik alkalommal álltak rajthoz a Díjugrató Grand Prix sorozat versenyzői ebben az évben. A Nemzeti Lovardában megrendezett forduló ezúttal is népes mezőnyt vonzott Budapestre.

Dr. Kölcsey Rieden Roland a WVI Holding Amatőr GP negyedik fordulójának győztese

A sorozat egyik legnépszerűbb versenyszáma ezúttal is a WVI Holding által szponzorált amatőr GP volt.

A pénteki kvalifikációs számban Rajnai Csilla győzött, második helyen Kalános Éva, harmadikon pedig Blaskó Nikolett végzett. A szombati napon Baumann Bori bizonyult a leggyorsabbnak, őt követte Kerekes Ágnes, majd Endrédi Tekla.

A vasárnapi döntőre végül 31 lovas kvalifikálta magát, akik közül kilencen tudták hiba nélkül teljesíteni az alappályát.

Szenzációs összevetésben győzött a szilvásváradi GP második helyezettje, dr. Kölcsey Rieden Roland és Arriba. Mögöttük csupán nyolc századmásodperccel lemaradva a címvédő amatőr magyar bajnok, Debreczeni Éva végzett kerítővel. A dobogó harmadik fokára a Szigethalmi SE versenyzője, Kalános Éva állhatott fel Don Curacaoval.

A Göttler Vilmos által felkészített Debreczeni Éva második lovával, Sáripuszta Hadnaggyal végzett a negyedik helyen. Ötödik lett Reischl Márton tanítványa, Kerekes Ágnes és Combrio. Hatodik helyen pedig Baumann Bori és Kiméra zárta a döntőt.

Kolcseyriedenroland Nl201807
Dr. Kölcsey Rieden Roland és Arriba

Veilinger Olívia Dóra a Horze Gyermek GP mezőnyének élén

A vasárnapi döntők második versenyszáma a Horze támogatásával 125 centiméteren megrendezett Gyermek GP volt.

Összevetéssel dőlt el a nagydíj sorsa, amiből győztesként Veilinger Olívia Dóra került ki Királyhágó nyergében (a cikk főképén). A lovas edzője Göttler Vilmos, háromszoros magyar bajnok és díjugrató olimpikonunk. A győztesnek a díjugrató szakág elnöke, Szotyori Nagy Kristóf, a versenybíróság képviseletében pedig Szladek Péter gratulált.

Második helyen a Biharvári Attila által felkészített Andre Illés Alexandra végzett Silver Lady nyergében. Kisgergely Kata Csenge lett a harmadik Casallorral. A lovas edzői Hevesy Barnabás és Szuhai Gyula.

A versenyszám kvalifikációs számainak győztesei pénteken Bába Gergely és Athletich, szombaton pedig Vajay Dóra és Balouvalley lettek.

Andreillesalexandra Nl201807
Andre Illés Alexandra és Silver Lady

Nőuralom az U25 Grand Prix dobogóján

A Díjugrató Szakág szakbizottsága ezúttal is 350.000 forint támogatásban részesítette az U25 GP-t. Összesen 22 lovas állt starthoz a 140 centiméteresen magasságon rendezett összevetéses versenyszámban. Pattanásig feszültek az idegek az összevetésben, hiszen jobbnál-jobb időeredményekkel teljesítették a rövidített pályát fiatal lovasaink. A hölgyek mind bravúrosan lovagoltak, így a férfi lovasokat maguk mögé utasítva elfoglalták a dobogó mindhárom fokát.

Ha van olyan ember, akitől minden ellenfél tart az összevetésben, az valószínűleg Máriás Sára. A csehországi U25-ös nagydíj győzelme, és a Széchenyi István Emlékverseny ezüstérme után most háromszoros győzelmet aratott a budapesti U25 GP-n Cantus Clay-jel. Már a kvalifikációs számokban sem talált legyőzőre, és a Nagydíjban is hozta a tőle elvárt formát, így megérdemelten vehette át a győztesnek járó díjat.

Második helyen végzett a tavalyi Grand Prix sorozat összesített második helyezettje, a Szotyori Nagy Kristóf által felkészített Sopronyi Réka és Donald. Harmadik lett végzett Zárug Gyula tanítványa, Tóth Boglárka Cladius nyergében, aki ezzel a helyezéssel további értékes pontokat gyűjtött a Bábolnai győzelme mellé.

Negyedik helyen végzett Mráz Tamás és Conte D’oro Z, míg ötödiken szintén hibátlanul lovagolva Zsiga Vendel és Cortez. Az összevetésben leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Lehotai Máté végzett a hatodik helyen Chaclandaval.

Mariassara Nl201807
Máriás Sára és Cantus Clay

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kommentek