Négy versenyszámmal búcsúzott a Gróf Széchenyi István Emlékverseny

Andreyholly Grszi Gp

Idén harmincegyedik alkalommal került megrendezésre a Széchenyi István Emlékverseny, melynek ezúttal is a Nemzeti Lovarda adott otthont. Amíg a szombati nap a VIP és Silver Tour döntőjéről szólt, addig vasárnap a fiatal lovak, a Bronze Tour, az U25 fináléja és a Nagydíj került lebonyolításra.

Máriás Sára verhetetlen volt 6 éves lovával

A vasárnap a 6-7 éves lovak döntőjével kezdődött, ahol 40 lovaglást láthatott a közönség, végül 14 páros jutott be az összevetésbe. 

Nem született meglepő eredmény, hiszen a mindkét elődöntőt magabiztosan fölénnyel nyerő Máriás Sára most sem talált legyőzőre. Saját tenyésztésű gesztenyepej kancájával, Medállal a versenyszám döntőjében is sikerült győzedelmeskednie. Második helyen a felnőtt díjugrató válogatott tagja, Krucsó Szabolcs ért célba Caremossal. Harmadik helyen egy szlovén páros végzett, Lidija Grum Adelita nyergében.

Hibátlanul lovagolt még az összevetésben Czékus Zoltán mindkét lovával, így Castroval a negyedik, Riccolával pedig az ötödik helyet sikerült megszereznie. A leggyorsabb 4 hibapontos lovaglással pedig hatodik helyen végzett Burucs Barna és a kisbéri-félvér Déva Dévaly. 

Mariassara Medall Donto
Máriás Sára és Medáll

Ifj. Szabó Gábor ötödik győzelmét szerezte meg a Bronze Tourban

A Karádi László által épített 125 centiméteres pályán hibaidős versenyszámban 41 lovas állt starthoz a Bronze Tour döntőjében, ahol rendkívül izgalmas versengésben dőlt el a végső sorrend. 

Ifj. Szabó Gábor szombati győzelme után fantasztikusan lovagolt a fináléban is Timpex Emlékkel, hiszen ismét másodpercekkel volt gyorsabb, mint az őt követő aktuális amatőr bajnok Debreczeni Éva. Az Állatorvostudományi Kar színeiben versenyző lovashölgy egy magyar tenyésztésű kancát, Kerítőt lovagolta. Mráz Tamás mindössze századmásodpercekre lemaradva most a dobogó harmadik fokát tudta megszerezni Conte D’Oro Z nyergében.

A korábbi számokban már helyezett lovasok ismét bizonyították gyorsaságukat, hiszen Krucsó Szabolcs lett a negyedik Centrummal, Szotyori Nagy Kristóf az ötödik Timpex Gótikával és Mráz Tamás a hatodik másik lovával, Larronnal.

Ifjszabogabor Timpexemlek0527
Ifj. Szabó Gábor és Timpex Emlék

Willie Fischer halászta el a győzelmet az U25-ben

A Széchenyi István Emlékverseny programjának utolsó előtti versenyszáma az U25 korosztálynak kiírt döntő volt. A rendkívül nehéz 135 centiméteres alappályát mindössze négy lovas tudta hiba nélkül teljesíteni, így ők jutottak be az emelt magasságon tartott összevetésbe.

Kiélezett küzdelemben az elődöntőkben már egy első és egy második helyet elért Willie Fischer bizonyult a leggyorsabbnak. A korábbi osztrák utánpótlás válogatott vihette haza így a győztesnek járó díjat Dollárgirl-lel.

Éppen csak lemaradt a győzelemről Máriás Sára, aki gyors hibátlan lovagolt az összevetésben is Cantus Clay-jel, de a páros most csak a második helyet tudta megszerezni. Harmadik helyen végzett a Füzér Gábor által felkészített Reisz Panna, aki múlt héten eredményesen képviselte hazánkat Lamprechtshausenben. Ezúttal a 8 éves Cirrust lovagolta.

Negyedik lett Kiss Anett Natália és Caro Freddo, edzője Faluhelyi Ádám. Leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Szladek Máté és Bherna az ötödik helyet tudták megszerezni. A döntő hatodik helyén pedig Lehotai Máté végzett Chaclandával.

Fischer U25 Dijatado
Willie Fischer és Dollargirl

Két magyar lovas a Gróf Széchenyi Memorial Nagydíj dobogóján

A Széchenyi István Emlékverseny fénypontja a verseny zárásaként megrendezett kétfordulós Grand Prix volt. 33 lovas vállalkozott arra, hogy összemérje tudását ebben a 145 centiméterre kiírt versenyszámban. Az első forduló után a legjobb kilenc versenyzőt várták vissza a második fordulóba, köztük hat hazai színekben versenyező lovassal.

A két forduló összesített eredményei alapján hat dupla hibátlan lovaglás született, akik közül a leggyorsabb a Szlovákiát képviselő Andrej Holly volt. Lova, Quintana, Magyarországon kezdte meg versenykarrierjét, és jelenleg is magyar tulajdonban van. Gratulálunk Makay Tamás tulajdonosnak a győzelemhez.

Grszi Gp Eredmeny
Andrej Holly és Quintana

Második helyen végzett szoros versenyben a 2017-es év felnőtt magyar bajnok párosa, Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II.

Krucso Chaccoblue Gp
Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II

Díjugrató válogatottunk női tagja, Hugyecz Mariann is fantasztikus lovaglást mutatott be a döntőben, így az előkelő harmadik helyet szerezte meg a nagydíjban.

Hugyecz Chacco Gp
Hugyecz Mariann és Chacco Boy

Horváth Balázs és magyar tenyésztésű ménje, Zordon sem tudott hibázni, így a negyedik helyen végeztek a fináléban. Ötödik lett a Silver Tour bajnoka, Szász Sándor ezúttal Lorenzot lovagolva. Hatodik helyen végzett szintén dupla hibátlannal Faluhelyi Ádám és a mindössze kilenc éves Cariba Dam.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kommentek