Íme 2018 amatőr, fiatal lovas és ifjúsági díjugrató bajnokai

Amator 3369

Az amatőr, a fiatal lovas és az ifjúsági kategóriában is bajnokot avattak vasárnap a Nemzeti Lovardában zajló Fiat Díjugrató Országos Bajnokságon.

Baumann Bori nyerte az amatőr bajnokságot

A Fiat Díjugrató Országos Bajnokság vasárnapi napja az amatőr lovasok 125-130 centiméterre kiírt fináléjával vette kezdetét. Hat lovas várta hibapont nélkül a döntőt, de közülük csak négyen tudták verőhiba nélkül teljesíteni a versenyszámot, ezzel megszerezve a tripla nullát, egyben az esélyt a bajnoki címre.

Az összevetésben utolsóként induló Baumann Bori tudatos lovaglással vette át a vezetést, így kiérdemelve az aranyérmet az amatőrök között. A Prosper Lovasklub versenyzője Donaldot lovagolta a döntőben. A kétszeres ezüstérmes Bozsóky Zsófia is hibátlanul lovagolt az összevetésben, de lassabban ért célba, így a dobogó második fokára állhatott fel immár harmadik alkalommal. A korábbi aranyérmes Márki Zoltán H-CSR Centerrel egy biztos hibátlan lovaglással harmadik helyen végzett a bajnokságban.

Negyedik lett Sarkadi Petra és Bognár Tingli Tangli, ötödik helyen pedig egy hibaponttal holtversenyben Petrovics Fanni és Rajnaki Csilla végeztek. A hetedik helyen is holtverseny született, a korábban verőhibát vétő, de a döntőben hibátlan Nagy Attila és dr. Start Róbert között.

Baumannbori Ob2018
Baumann Bori és Donald

Jármy Vince a fiatal lovas bajnok

A fiatal lovasok 140 és 145 centiméterre kiírt kétfordulós döntője rendkívüli fordulatokat hozott. Tizenkét lovas tudta magát kvalifikálni, akik között a sorrend többször is felcserélődött, a biztos befutók többször megváltoztak. Végül a korosztályán felül versenyző, sorozatban kétszeres ifi bajnok Jármy Vince immár a fiatal lovas bajnoki címet is magénak tudhatja, hiszen kiegyensúlyozott teljesítményével kiérdemelten nyerte meg az aranyat. Edzője Krucsó Ferenc.

Az egész évben kimagaslóan szereplő Mráz Tamás által felkészített Hollé Sára a döntőben hibázott Clintussal, így végül megismételve tavalyi helyezését, a dobogó második fokára állhatott fel. A döntőben remekül lovagló Rell Adrián és Charter több hellyel is előrelépve a bronzérmes pozícióban zárta a bajnokságot, edzője Bencsik József.

Negyedik helyen végzett Kalán Eszter és Gareza, kevesebb mint egy ponttal lemaradva ötödiken pedig Markó Rebeka és Enjoy. Hatodik lett Lukács Zsófia Con Raphaellel, hetedik Lehotai Máté és Calot, nyolcadik pedig Búza Patrik Zoltán Opállal.

Jarmyvince Quirosa Ob2018
Jármy Vince és Quirosa
Pc Fiatal
A fiatal lovasok díjátadója

Gráf Edina Nikoletta az ifjúsági kategória nagy meglepetése

A Fiat Díjugrató Országos Bajnokság ifjúsági kategóriájának döntője kétfordulós volt, az első forduló 135 centiméteren, a második pedig már 140 centiméteren zajlott. Így a hétvége során öt pályát kellett teljesíteniük a lovasoknak, és az összesített eredmény alapján hirdették ki a bajnokokat.

A tavalyi év serdülő A championja, Gráf Edina Nikoletta volt a verseny nagy meglepetése, hiszen első országos bajnokságát lovagolta, ami nem is végződhetett volna jobban. Egyedüliként mindössze egy verőhibával teljesítette a három napot, ami az aranyérmet jelentette számára. Az ifj. Néveri Imre László által felkészített lovas Qui De Ganadot lovagolta.

Ezüstérmet szerzett a korosztály favoritja, Szuhai Péter, aki végig magabiztosan vezette a versenyt, de a döntőben egy verőhibát vétve a második helyre csúszott East Winddel. Edzője Füzér Gábor. A harmadik helyen is volt nagy öröm, hiszen az idén korosztályt lépő, ifj. Kövy András által felkészített Sólyom Bori Luca a döntőt verőhiba nélkül teljesítette, így rögtön egy bronzéremmel kezdhette meg ifjúsági karrierjét.

A bajnokságban negyedik helyen végzett a Pirik Farm versenyzője, Erdős Jázmin, őt követte a válogatott tagja, Markó Sándor és Adjely El Rex. Hatodik helyre tornázta fel magát ifj. Szász Attila, aki szintén verőhiba nélkül teljesítette a döntő pályáit. Hetedik lett Janik Anna és Back Home, nyolcadik pedig Tóth Boglárka és Claudius.

Grafedina Ob2018
Gráf Edina Nikoletta és Qui De Ganad
Pc Ifi
Az ifjúsági lovasok díjátadója

A felnőtt döntőt 22:30-kor közvetíti a Digi Sport 3.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu
A borítóképen az amatőr kategóriája díjátadója látható.

Kapcsolódó cikkek
Kommentek