Ifj. Szabó Gábor kétszeres díjugrató magyar bajnok

Pc Felnott

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság felnőtt mezőnyének döntőjében huszonhárom lovaglást láthattak a Nemzeti Lovardába kilátogató nézők 150 és 155 centiméteres magasságon a két fordulóban.

Történelmi siker született, hiszen a minden nap első helyen végző ifj. Szabó Gábor hibapont nélkül zárta az öt pályából álló bajnokságot, amire eddig még sosem volt példa. Magyar tenyésztésű kancájával, a Tárbály István tulajdonában álló Timpex Bölcsésszel immár második felnőtt aranyérmét szerezte meg, amivel nem csak a vándorserleget, hanem a győztesnek járó Fiat Tipo személygépkocsit is hazavihette.

Pc Szabó Bölcsész
Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész
Ifjszabogabor Ob2018
Ifj. Szabó Gábor

A címvédő páros, Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II. sajnos a döntő mindkét fordulójában időbüntetést kapott, így emiatt lecsúszott a bronzérmes pozícióba, helyet adva maga előtt egy fiatal lovas hölgynek, Weinhardt Virágnak.

Pc Krucso
Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II. a harmadik helyet szerezte meg

A kiskunhalasi lovas sikert-sikerre halmozott eddigi karrierje során is, és most ő lett az első női lovas, aki ezüstérmes pozícióban zárta a felnőtt magyar bajnokságot, ráadásul mindössze tizenkilenc évesen.

Pc Weinhardt
Weinhardt Virág az első női lovas, aki ezüstérmes pozícióban zárta a felnőtt magyar bajnokságot

A többször is helyezett Czékus Zoltán eddigi legjobb eredményét elérve negyedik helyen végzett Kempo Centoval.

Ötödik lett az ötszörös magyar bajnok Horváth Balázs, fiatal reménysége, a nyolc éves PM Chaccera nyergében. Hatodik helyen az utánpótlás válogatott másik tagja, ifj. Lázár Zoltán végzett Katyusával. Hetedik és nyolcadik helyen pedig két fiatal magyar tenyésztésű ló, a kilenc éves Flóra Piroska Zoltánnal a nyergében, és a tíz éves Walter Fazekas Istvánnal.

A felnőtt döntőt 22:30-kor közvetíti a Digi Sport 3.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek