Izgalmas verseny a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság második napján

Torocsongor Kkhalas2017

Blaskó Nikolett az amatőr, Törő Csongor pedig a gyermek kategória legjobbja volt a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság pénteki versenynapján.

A Fiat Országos Bajnokság második napját az amatőr lovasok nyitották meg. A 120 centiméterre kiírt elődöntő egyben a csapatverseny első fordulója is volt. A legnépesebb kategóriában összesen 23 hibátlan lovaglás született, akik közül a leggyorsabb Blaskó Nikolett volt Armagedonnal. Őt követte Gráf Miklós Viktor Rafaellel, majd a Prosper Lovasklub színeiben versenyző Bauman Bori Donalddal. Negyedik helyen végzett Rajnai Csilla és Date, ötödik lett Reisz Fanni Captain nyergében, hatodik pedig Braunitzer Enikő és Bogdán.

Az amatőr kategória szombaton 9:30-kor folytatódik a középdöntővel, ami egyben a csapatverseny végét is jelenti. A két forduló alapján legkevesebb hibaponttal végző csapat állhat fel a dobogó legfelső fokára, pontegyenlőség esetén pedig összevetésben fog eldőlni a bajnoki cím sorsa.

A gyermek lovasok a nap folyamán túlestek a középdöntőn, ahol az Európa-bajnokságon is nagyszerűen szereplő Törő Csongor volt a legeredményesebb, hiszen első helyen végzett Chacco Boy, harmadikon pedig Chacco nevű lovaival. A lovas így a legelőkelőbb utolsó helyről fog rajtolni a szombati döntőben. A második helyen végző Kiss Lizanna szintén hibapont nélkül várja a folytatást Quipara Z nyergében. A középdöntő további helyezettjei is a válogatott tagjai közül kerültek ki, hiszen Tóth Balázs negyedik és hatodik, Zólyomi Emma pedig az ötödik helyen végeztek.

A gyermek kategória két fordulós döntője 12:10-kor veszi kezdetét, amit a többi versenyszámmal egyetemben élőben közvetít a RiderLine.

Fotó: Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság, Kiskunhalas 2017

Kapcsolódó cikk
Kommentek