Jármy Vince a legeredményesebb magyar lovas 145 centiméteren

11vrsz og

Négy versenyszám zajlott a CSIO3*-W Budapest harmadik napján.

Alessandra Reich nyerte az Inter Horse Truck díját

A budapesti CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa szombati napja az Inter Horse Truck díjáért megrendezett 135 centiméteres versenyszámmal indult a 2.600 eurós díjazásért.

A vadász elbírálásnak köszönhetően gyorsabbnál-gyorsabb lovaglásokat láthattunk, akik közül most magabiztos lovaglással az osztrák Alessandra Reich és Anyway van het Kervijnhof Z szerezte meg a győzelmet a svájci Elian Baumann előtt, aki Djamilát lovagolta. Ismét tapsolhattunk hazai lovasnak a dobogón, Krucsó Szabolcsnak köszönhetően, aki Carusóval érte el a harmadik helyezést. Negyedik lett Kiss Dominika, megelőzve a tegnapi nagydíj győztesét, Angelos Touloupist és Zárug Gyulát.

1 A Reich 2
Alessandra Reich (AUT) - Anyway van het Kervijnhof Z

Holland győzelem az MSLT Díjában

A pénteki nap második versenyszáma a 140 centiméteren rendezett kétfázisos versenyszám volt a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete díjáért, 4.000 eurós összdíjazásért.

Nem született sok hibátlan lovaglás, egy lassabb, de verőhiba nélküli időeredménnyel is a helyezettek között lehetett végezni.

A holland versenyzők dominálták a számot, hiszen a harmadik helyen végző Wout-Jan Van Der Schans mellett a verseny végén induló Bart Lips az utolsó pillanatban átvette a vezetést, ezzel bebiztosítva magának a dobogó tetejét. Második helyen végzett a német színekben induló David Will immár másodjára, ezúttal Mexico nevű lovát lovagolva. Legjobb hazai versenyzőnk Hugyecz Mariann volt, aki Valentina By Borist lovagolta, megelőzve két német lovast, Jörne Sprehet és Sven Schlüsselburgot.

A díjakat dr. Jármy Miklós, a Magyar Sportlótenyésztők Egyesületének elnöke adta át.

1 B Lips
Bart Lips (NED) - Abbervail Diamant

Kannandillo és Angelos Touloupis a fiatal lovak döntőjének győztesei

12 akadály és 15 erőkifejtés várta a fiatal lovak 4.000 eurós összdíjazású döntőjének 42 indulóját pénteken a Nemzeti Lovardában. A hőségrekord ellenére meglepően jó eredmények születtek, tizennégyen jutottak az összevetésbe, köztük tíz magyar lovassal.

A görög Angelos Touloupis idáig rendkívül eredményes versenyhétvégén van túl, hiszen nem csak a verseny nagydíjában tudott győzedelmeskedni, de az összevetés után hazavihette a győztesnek járó 1000 eurót a fiatal lovak döntőjében Kannandillo nevű ménjével. Második helyen zárt a hétvégén már többször is dobogós helyet szerző Aurelia Loser, aki Celine RBF Z-et lovagolta. Harmadik helyen gratulált Sauska Stefanie a Sauska Pincészetek képviseletében ifj. Szabó Gábornak és Xixo Borgiának. Negyedik helyen végzett Budai Virág Lady In Rex nevű lovával, megelőzve Szász Sándort és Cookie HH-t, illetve a holland Bart Lipst és Lancastert. Hibátlanul lovagolt még az összevetésben a hetedik helyen záró Faluhelyi Ádám Cordiss nevű lovával, és a nyolcadikon Hugyecz Mariann Chandrával.

1 A Touloupis
Angelos Touloupis (GRE) - Kannandillo

Jármy Vince hozta a legjobb magyar eredményt az Alpexavit díjában

A pénteki nap utolsó versenyszáma a 145 centiméteren rendezett hibaidős versenyszám volt az Alpexavit díjáért, 25.500 eurós kiemelt díjazásért.

Nem született sok hibátlan lovaglás, csupán heten tudták verőhiba nélkül befejezni ezt a versenyszámot. A lovasoknak több helyen is lehetőségük volt a rövidítésre egy-egy kockázatos fordulónak köszönhetően, és sokszor pont ebből jött a verőhiba. Viszont megérte kockáztatni, hiszen az első helyezett több mint 6.000 euróval lett gazdagabb.

Sokáig úgy tűnt, hogy a hazai versenyzőink közül addig legjobb eredménnyel teljesítő Jármy Vince a legjobb három között fog végezni, de a versenyszám vége felé induló svájci versenyző Romain Duguet, és az osztrák Katharina Rhomberg is gyorsabb volt, így lecsúszott a dobogóról. A Nemzeti Lovassport és Sportlótenyésztési Program lovát, Chinoubet PS-t lovagló fiatal tehetségünk végül az ötödik helyen zárta a versenyszámot.

Hajdú Petra az Alpen Pharma Hungary cégvezetője gratulált a helyezett lovasoknak, és adta át az első három helyezettnek, Romain Duguet-nek, Katharina Rhombergnek és Alessandra Reichnek a különdíjat. Negyedik helyen Wout-Jan Van Der Schans végzett Hollandia képviseletében, megelőzve Jármy Vincét, Técsy Attilát és Weinhardt Virágot.

5 Jarmy V 2
Jármy Vince (HUN) - Chinoubet PS

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek