Négy versenyszámban két magyar győzelem a CSIO3*-W Budapest első napján

Kovacs Henri og

Kezdetét vette az év legrangosabb hazai díjugrató eseménye, a CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa és Nemzetek Díja Csapatverseny a Nemzeti Lovardában.

Görög győzelem a Lipóti Pékség díjában

A fiatal lovak versenyszámával vette kezdetét a verseny 42 párossal a startlistán. A Lipóti Pékség díjában először a hatéves lovak léptek pályára 125 centiméteres magasságon, majd öt centiméteres emelést követően a hétéves lovak következtek ebben a 2000 euró összdíjazású hibaidős versenyszámban. A versenyben határozott időfölénnyel ért célba a görög színeket képviselő Angelos Touloupis a 6 éves Kannandillóval, míg a második és harmadik helyen két osztrák lovas hölgy végzett: Alessandra Reich Galadermie PP Z nevű lovával, és Katharina Rhomberg Zarzuela Old-val. Negyedik helyen, egyben legeredményesebb hazai tenyésztésű lóként a Czuczi István tulajdonában álló Honeymoon IC végzett Kovács Henrivel a nyergében, megelőzve a Hermann család lovát, MR. Brown-t, akit Técsy Attila lovagolt. Hatodik lett Németország színeiben Emile Karim Fares és Loverelia.

2 Angelos Touloupis
Angelos Touloupis - Kannandillo

Buza Patrik Zoltán nyerte a Horse Trans Cargo díját

A második versenyszám a Horse Trans Cargo díjáért zajlott 135 centiméteren, ahol összesen 49 páros mérte össze tudását a több mint 2.000 eurós összdíjazásért.

A Krucsó Lovasklub versenyzői remek teljesítményt nyújtva szerezték meg az első két helyet, hiszen Buza Patrik Zoltán volt a leggyorsabb Janieta VDL-lel, megelőzve a Carusót lovagló Krucsó Szabolcsot. Nagyon szoros versenyben további hazai helyezések születtek, hiszen Weinhardt Virág lett a harmadik Equest Cha Cha nevű lovával, ifj. Lázár Zoltán pedig a negyedik Candide nyergében. A hollandok versenyzője, Teddy Van de Rijt lett az ötödik, megelőzve Christoph Obernauert.

A lovasoknak a versenybíróság nevében Ana Maria Jordao, illetve a Horse Trans Cargo Kft. igazgatója, Lengyel Róbert gratulált.

4 buzapatrik Z
Buza Patrik Zoltán - Janieta VDL

Kovács Henri győzött a Nemzeti Lovardáért Alapítvány Díjában

A szerdai nap soron következő versenyszáma a Nemzeti Lovardáért Alapítvány díjáért zajlott 140 centiméteren 2.800 eurós összdíjazásért.

A 42 lovast számláló mezőnyben sok hibátlan lovaglás született, mégis nagy időkülönbségekkel értek célba az élen végző versenyzők. Igaz, a díjátadón a finn himnusz csendült fel, de mégis hazai győzelemként tekintünk Kovács Henri szenzációs teljesítményére, aki két másodperces fölénnyel ért célba saját tenyésztésű ménjével, Tambourinóval. A mén anyja is már sok örömet okozott lovasának, hiszen Baccarával ötször is képviselték hazánkat Utánpótlás Európa-Bajnokságon, ahol mindig a legjobb 10 között végeztek.

Második helyen ifj. Szabó Gábornak gratulált Stróbl Dorottya az alapítvány képviseletében. A versenyző a Nemzeti Lovassport és Sportlótenyésztési Program lovával, Eldorandával érte el ezt a kiváló eredményt.

Harmadik helyen a román válogatott tagja, Damian Cojocariu végzett Lancorral, megelőzve a Castrót lovagló Czékus Zoltánt, a görög Kriton Zafiropoulost, és a német Marcel Marschallt.

1 Kovacs Henri
Kovács Henri - Tambourino

Német győzelem a Concorde Díjában

Az első nap legmagasabb versenyszáma az 5.000 eurós összdíjazású hibaidős szám volt a Concorde díjáért 145 centiméteren. 31 páros állt rajthoz, köztük azok, akik még nem rendelkeztek előminősüléssel a holnapi nagydíjra, hiszen itt még lehetőségük volt ezt megszerezni.

A pálya nehéz volt, lovak és lovasok egyaránt megdolgoztak a hibátlanért, ennek ellenére több lovasunk is kiválóan szerepelt.

A győzelmet végül a német színekben versenyző Sönke Aldinger szerezte meg a holland Jan Van Der Schans előtt. A bronzérmes helyen viszont Weinhardt Virág végzett Chiclanával, a nap folyamán már másodjára. Negyedik helyen magyar tulajdonú ló végzett, az Utánpótlás Európa-bajnokságon korábban Jármy Vincével szereplő Zeusz most brazil lovassal, mégpedig Matheus Correával a nyergében, megelőzve ifj. Lázár Zoltánt, aki Diablót lovagolta.

A versenyzőknek gratulált Régely Károly a Concorde képviseletében, és dr. Szabó Csaba versenybíró.

1 Sonke Aldinger

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek