Magyar hibátlanok a Sunshine Tour negyedik hetében négy csillagon

Sunshine Tour A Aliz og

A Dél-spanyolországi Vejer De La Fronterában rendezett tízhetes díjugrató versenysorozat negyedik hetében négycsillagos versenyen ismét nagyszerű magyar díjugrató eredmények születtek.

A diósgyőri VTK lovasa, Szuhai Gyula, az utánpótlás válogatott erősségei, ifj. Szuhai Gyula, Szuhai Rodrigo, Kelemen Blanka és a fiatal lovas ranglista győztese, Alasztics Aliz folytatta elmúlt heti nagyszerű szerepléseit a legmagasabb 150 centiméteres pályáktól a fiatal lovak kategóriáig. Néhol több mint 100 főt számláló mezőnyben lovagolhattak be az eredményhirdetésekre.

A magyar olimpiai keretet Norbert Nuxoll és Bastien Freese német edzők a helyszínen irányították, a versenyzők, Szentirmai Ferenc, Jármy Vince, Szuhai Péter és ifj. Lázár Zoltán is hozták a hibátlanokat. A számos versenyszám közül a legmagasabb, 150 centiméteres pályán a legjobb eredményeket ifj. Lázár Zoltán és Jármy Vince érte el, akik Diablóval és Melypso Blue PS-el hibátlanul teljesítettek.

Ifj. Szuhai Gyula a pénteki napon Perthy Jacksonnal 103 indulóból negyedik lett 145 centiméteren. Szuhai Rodrigo 140 centiméteren Cornettel győzni tudott 122 induló között.

Alasztics Aliz a vasárnapi 145 centiméteren Chablisszal hibátlan alappályával, gyors összevetéssel a második helyen végzett.

Két magyar lovas is nem mindennapi helyzetbe keveredett a versenyen. A korábbi kétszeres magyar bajnok és ukrán színekben a riói olimpián is résztvevő Szentirmai Ferenc Final Message PS nevű lovával az utolsó ugrásnál szétszakadt kantárral lovagolt át a célvonalon, míg Szuhai Rodrigo és Shiarado SZ előtt egy meredek akadályt a megugratásának pillanatában döntött el az erős szél.

Folytatás Spanyolországban szerdától!

Fotó: Sunshine Tour, Sibil Slejko

Kapcsolódó cikkek
Kommentek