Török Sándor mesterhármasával zárult az országos minősítő a Tattersallban

NL 20201031 og

A fedettpályás szezon nyitányaként megrendezett országos minősítő verseny a vírushelyzet ellenére a vártnál magasabb nevezői létszámot hozott. A három nap alatt közel 750 start gyűlt össze a Nemzeti Lovardában, pedig ezen a hétvégén párhuzamosan Kaposváron és Kecskeméten is versenyt rendeztek. A szakági vezetés döntése értelmében a versenyek zárt kapuk mögött zajlottak, viszont mindhárom helyszínről élő közvetítés állt azok rendelkezésére, akik kíváncsiak voltak valamely versenyszámra.

A Nemzeti Lovardában a hétvége záró versenyszáma 135 centiméteren zajlott 50 páros részvételével. A népes mezőny komoly csatározást hozott, de Török Sándort nem lehetett legyőzni, hiszen Milesz Eszter lovaival bravúros teljesítményt nyújva az első három helyet szerezte meg magának. Rendkívül szoros versenyben egy másodpercen belül ért célba még ifj. Lázár Zoltán, Szuhai Péter és Faluhelyi Ádám.

Torok Sandor Galestra
Török Sándor és Galestra

A fiatal lovasok 125 centiméteres összecsapásából Plavecz Szabrina került ki győztesként, megelőzve Kozma Rebekát és Jármy Vincét.

A nyitott kategóriában Göttler Vilmos, Szekeres Ágota és Jován Richárd voltak a leggyorsabbak.

Gottler Vilmos Jegvirag
Göttler Vilmos - Jégvirág

Az ifjúsági lovasok 115 centiméteren versenyeztek, ahol Faluhelyi Ádám tanítványai szerepeltek a legjobban. Csiszárik Petra első, míg Tömör-Tones Luca Zoé a harmadik helyen végeztek. Hibátlanul lovagolt még Sebők Patrícia, ezzel a második helyezettnek járó díjat kiérdemelve.

Csiszarik Petra Golden Lady Des Vergers
Csiszárik Petra - Golden Lady Des Vergers

Az amatőrök között a mindhárom napon dobogós helyen végző Vajay Dóra ezúttal egészen az első helyig mentelt, maga mögé szorítva a szintén végig eredményes Nagy Vivient és Debreczeni Évát.

Vajay Dora Balouvalley
Vajay Dóra - Balouvalley

A kezdő lovasoknál a pónival versenyző indulók dominálták a mezőnyt, hiszen a kettős győzelmet arató Bodnár Annabell mindkét lova, és a harmadik helyen végző Gubicza Dorottya is pónin versenyzett.

Bodnar Annabell Aviator
Bodnár Annabell - Aviator

A 100 centiméteres nyitott versenyszámban Horváth Béla Bence tanítványa, Gellért Dóra végzett az első, Bőr Anna pedig a harmadik helyen. Második lett Varga Ábel BZ William Fox-Pitt nevű pónijával.

Részletes eredménylisták >>

Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu és Tokodi Tícia, Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek