247 start a kiskunhalasi pünkösdi lovasversenyen

Fazekas spirit og

Harmincnégy versenyszámot, kettőszáznegyvenhét startot láthatott a közönség a pünkösdi hétvégén Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban, ahol háromnapos országos minősítő és felkészítő versenyt rendeztek. Idén először látogathatták nézők a sporteseményt és sokan éltek a lehetőséggel, még ha bizonyos járványügyi korlátozó szabályozások alá is esett a belépés.

Ezúttal szombaton kezdődtek a versenyszámok a négyévszakos filces pályán. Az időjárás a vasárnap délutánt kivéve kedvezett az eseménynek és egy sportszerű, nyugodt légkörű díjugrató hétvégét láthatott a közönség.

A legtöbb sikert a lovasparkban felkészülő Fazekas István érte el különböző lovaival. A Határőr Dózse SE válogatott, felnőtt magyar bajnok lovasa hat első és több érmes helyezést ért el. Maximus nevű lovával minden nap megnyerte az 5 évesek versenyét. A záró napon, hétfőn nyilatkozó Fazekas István örömének adott hangot: „Természetesen jó érzés ennyi győzelmet, jó helyezést elérni, de hozzá kell tennem, hogy az ország több versenyhelyszínére oszlott el a magyar élmezőny az ünnepi hétvégén. Az sokkal inkább örömmel tölt el, hogy jó pályákat mentek a fiatal lovaim, ami biztató jövőképet körvonalaz. Dolgozni kell tovább és bízom benne, hogy jó évnek nézünk elébe!”

Szintén a helyi sikereket gyarapította két győzelmével és más érmes helyezéseivel Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE), aki a két elsőségét Cundy Crush nevű, 2015-ös születésű szürke heréltjével érte el a 6 éves lovaknál. „Azért egészen más az atmoszférája a lovasparknak, ha nem csak a lovasok, szakmabeliek, hanem az érdeklődő közönség is jelen van. Nekik jó szórakozást nyújtunk és viszonzásul tapsot, biztató szavakat kapunk, ami személy szerint engem motivál” – mondta Karádi Ármin.

Kis Lizanna is eredményesen szerepelt, a vasárnapi 125 és 135 centiméteres számokban Aranykapu Calamari nyergében hozta a győzelmeket a Mórahalmi LSE-nek.

A pünkösd hétfői, nagydíjnak beillő 140 centiméteres, nyitott számot Markó Sándor nyerte Enjoy nevű lovával. A Riverside LSE sportolója a legkevesebb hibával fejezte be a versenyszámot.

A helyi sikereket erősítették egy-egy győzelmükkel Mezei Lívia (ifjúsági 110 cm, Bognár Rokkaforgató, Határőr Dózsa SE), dr. Tuska Péter (amatőr 110 cm, Rádiháza Junior, Határőr Dózsa SE) és Füzér Gábor (nyitott 120 cm, Chacco, Kiskunhalasi LTSE).

Most néhány hét versenyszünet következik a lovasparkban. Június 5-én egy családi nappal várják a nagyközönséget, majd június 18-án átadják a Kincsem Ház beruházást. Az új szabadidős és kulturális létesítmény átadása után 19 óra 30 perckor az aréna zöld gyepén a Nemzeti Lovas Színház Kincsem, a legyőzhetetlen csoda kanca című előadását láthatja a közönség.

Szöveg: Kovács Iván
Fotó: Katusné Gudmon Kata

Kapcsolódó cikkek
Kommentek