Biztonságos, jó hangulatú díjugrató szezonnyitó Kiskunhalason

Krucso AK Lordan202104 og

Négynapos versenysorozattal indult az idei díjugrató szabadtéri szezon Kiskunhalason. Különleges járványügyi szabályok mellett több mint 600 startot regisztráltak a Hirling József Lovaspark versenyirodájában az elmúlt hétvégén. Csütörtökön regionális megméretés történt, péntektől pedig az országos minősítők zajlottak.

A szigorú járványügyi korlátozások betartására külön biztonsági csapatot alkalmaztak a Halasi Szabadidő Központ Nonprofit Kft. szervezői – tudtuk meg Juhász Tibortól, a társaság ügyvezetőjétől. A rendező hozzátette, hogy a közönség nélküli rendezvényen fegyelmezetten viselkedtek a sportolók és a hivatalos kísérők.

Az áprilisi szeszélyes időjárás megmutatta változatos arcát a Hirling Lovasparkban. A csütörtökön kezdődött regionális versenyszámok kora reggeli fázisában előfordult, hogy jéghártyás lett a filces pálya itt-ott. Mindennel együtt eredményes, jó hangulatú versenyen van túl a lovaspark, számos helyi sikerrel.

Juhasztibor Kkhalas202104
Juhász Tibor

Pénteki eredmények

A 100 centiméteres kezdő lovas stílus versenyszámot Czékus Zorka (Kisteleki Lovas Egyesület) Coffee nevű lovával nyerte meg. Ugyancsak 100 centiméteren, de nyitott, ideális időre következő versenyszámot Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) Vincent Von Boy nyergében hozta első helyen. A 110 centiméteres ifjúsági lovas stílus versenyben a Sugo-Horse Park LE sportolója, Bencses Réka Carinával győzedelmeskedett.

Következett 110 centiméteren az 5 éves lovak stílusversenye, ahol Buza Patrik Zoltán (Krucsó Lovasklub) For Cornettina-ZS-vel nyert a hazaiak kedvence, Fazekas István (Határőr Dózsa SE) előtt, aki Maximust hozta be a második helyre, de a harmadik is dózsás lovas lett, Nagy Sándor Vakachukával. A következő kört, a 110 centiméteres, nyitott időre történt számot Klinka Katalin (Nagytarcsa SE) Zorba nyergében nyerte meg.

Az akadály magasságok emelkedtek és a 6 éves lovak 120 centiméteres versenyét Zajzon András (Algyői Sportkör) Bognár Jentorino-Diarával hozta győztesként. Szintén 120 centiméteren, de nyitott, időre történt kör jött, amelyben Busi Sándor (Equest-Sport LC) Equest Stellával győzedelmeskedett. A 125 centiméteres nyitott, kétfázisos, megszakítás nélküli számot Kiss Lizanna (Mórahalmi LSE) nyerte meg Cloéval. A körben a hazai Nagy Sándor (Határőr Dózsa SE) lett a második E-Inception nyergében. A nap legmagasabb számában, a 130 centiméteres nyitott, időre történt körben Krucsó Szabolcs, (Krucsó Lovasklub) Chippendale nyergében győzött. A fiatal lovasoknál a szintén Krucsó Lovasklubban sportoló Mészáros Marcell Comedy Starral nyert.

Szombati eredmények

A nap első versenyszámát 100 centiméteren, nyitott kategóriában, ideális időre rendezték, amit Czékus Hanna, (Kisteleki Lovas Egyesület) Vametta Stormmal nyert. Mögötte két halasi lovas végzett. A második helyen zárt Tuska Péter (Határőr Dózsa SE) és Rizikó, a harmadik helyen Szőke Viktor (Kiskunhalasi Lovasbandérium) és Tarento BI, végzett. A 105 centiméteres nyitott, időre történt kört Bálint Hanga Sára (Ráckeve Városi SE) Balou Chin Chin K nyergében hozta első helyen. Itt második lett Szőke Viktor (Kiskunhalasi Lovasbandérium) és Tarento BI. Az ifi lovasok stílusversenyében 110 centiméteren Krajner Dóra (Lacházi LKE) Chiarával győzött.

Az 5 éves lovaknál (110 centiméter, lovak stílusversenye) kettős sikert ért el Jármy Vince. A Némethy Bertalan Alapítvány sportolója első lett For Lexcis Z-vel, második JB Feel The Difference nevű kancájával. A harmadik helynek a helyi lovas, Fazekas István és Maximus örülhetett. A 110 centiméteres nyitott, időre rendezett kört Farkas Nóra (Kurca-Menti LE) Emesével nyerte meg. A 6 éves lovak 120 centiméteres stílusversenyében Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) Candy Crush nyergében volt a legjobb. A 120 centiméteres nyitott, időre rendezett számot Magyar Balázs (Sion Security Kft.) Aladinnal hozta az első helyen. Szintén nyitott kört rendeztek 125 centiméteren időre, amit Szekeres Ágota (Equest-Sport LC) és Equest Balou Belle nyert meg.

A nap egyik legnehezebb körében, a 130 centiméteres nyitott, időre rendezett számban a Krucsó Szabolcs (Krucsó Lovasklub) – Chippendale páros nyert, második Réti Dávid (Equitania LC) és Nicon, harmadik Weinhardt Virág (Kiskunhalasi LTSE) és Equest Cha- Cha. Következett a 135 centiméteres, a napi utolsó és legrangosabb kör, ahol ismét Krucsó Szabolcs és Chippendale voltak a legjobbak az öt lovas részvételével zajló összevetésben. A számot a fiatal lovasoknál a klubtárs Mészáros Marcell Comedy Starral nyerte meg.

Jarmy Vince FEELTHEDIFFERENCE kkhalas202104
Jármy Vince és JB Feel The Difference

Vasárnapi eredmények

A 100 centiméter kezdő lovas stílus versenyszámában Czékus Zorka (Kisteleki Lovas Egyesület) Coffee nevű lovával lett első. A 100 centiméteres nyitott, időre rendezett körben első lett Bálint Hanga Sára (Ráckeve Városi SE) Balou Chin Chin K-val. Az ifjúsági lovasok 110 centiméteres stílusversenyét Bodnár Annabell (Némethy Bertalan Alapítvány) Aidával (póni) nyerte meg.

Az 5 éves lovak 110 centiméteres stílusversenyében megismétlődött a szombati eredmény. Első lett Jármy Vince és For Lexcis Z (Némethy Bertalan Alapítvány), a második helyet pedig JB Feel The Difference nyergében szerezte meg, a harmadik helynek a Maximust lovagló Fazekas István (Határőr Dózsa SE) örülhetett.

A 115 centiméteres nyitott, időre tartott számban Szöllősi Hajnal (Ráckeve Városi SE) győzött Gina Van Lange Weeren nevű kancájával. A 6 éves lovak 120 centiméteres stílusversenyét Papp Péter (Völgység Lovas Egyesület) nyerte meg Frederic nyergében. A már korábban is több jó eredményt elért helyi lovas, Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) és Candy Crush nevű heréltje második lett a körben.

A nap és a három napos minősítő legrangosabb számát 140 centiméteren időre, egyszeri összevetéssel rendezték meg. Öten kerültek a fináléba. Az az összevetés első három helyezettjének eredményei:

  1. Krucsó Szabolcs – Aranykapu Con Lordan, Krucsó Lovasklub 0 hp 33,26
  2. Füzér Flóra – Chiara, Kiskunhalasi LTSE 0 hp, 33,40
  3. Krucsó Szabolcs – Accoton PS, Krucsó Lovasklub 0 hp 33,74

A 135 centiméteres nyitott kört időre, egyszeri összevetéssel tartották meg. Négyen vetettek össze, az eredmények:

  1. Czékus Zoltán – Carundy, Kisteleki Lovas Egyesület 0 hp 37,64
  2. Nagy Sándor – E-Inception, Határőr Dózsa SE 0 hp, 40,72
  3. Weinhardt Virág – Chiclana 10, Kiskunhalasi LTSE 4 hp, 37,90
Czekuszoltan carundy kkhalas202104
Czékus Zoltán és Carundy

Fiatal lovasok

  1. Kiss Lizanna – Agropoint Cojano, Mórahalmi LSE 0 hp, 44,00
  2. Ódor Evelin – Babett 28, Equitania LC fiatal lovas 4 hp, 39,98
  3. Kiss Lizanna – Cloé, Mórahalmi LSE fiatal lovas 8 hp, 40,09

Az országos kinősítő harmincharmadik, utolsó számát 120 centiméteren rendezték időre, amit Stieber Sztella (Mizsei Lovastanya SE) Elise nyergében hozott az első helyen.

A következő kiskunhalasi lovasverseny az Kiskunhalasi Országos Minősítő Díjugrató és Grand Prix lesz április 29. és május 2. között.

Szöveg: Kovács Iván
Fotó: Katusné Gudmon Kata

Kapcsolódó cikk
Kommentek