Kiskunhalas: Ifj. Szabó Gábor háromszor is győzött a harmadik napon

Ifj Szabo Borgia1200

Borult, kissé szeles időjárásban versenyeztek a Kiskunhalasi Országos Minősítő Díjugrató és Grand-Prix harmadik napján a lovasok. Hét versenyszámot rendeztek szombaton a Hirling József Lovasparkban, ebből három volt döntő: a gyermek, az öt és hat éves lovak Grand-Prix fináléja. A nap során 184 startot láthatott a közönség.

A hét versenyszámból az első ötöt a füves arénában rendezte meg a Lovas és Szabadidő Központ Kft. szervező csapata.

A nap első körében, 125 centiméteres nyitott versenyszámban 30 induló versenyzett időre. Az első helyen Kovács Ádám (Timpex Nyíregyháza Lovas Klub) végzett Timpex Hollyday nyergében (0 hp, 54,53) közel három másodperces előnnyel.

Az amatőr GP kvalifikációban 120 centiméteres akadályok vártak a lovasokra. A kört kétfázisos megszakítás nélkül értékeléssel bírálták el. A 19 indulóból a Diva Sport Lovasklub sportolója, Hajdú Petra hibátlanul teljesítette mindkét fázist, a másodikban pedig a leggyorsabbak voltak Bognár Hamvassal, 8 éves sötét pej heréltjével.

A nap legtöbb startját a 14. versenyszám, a 135 centiméter nyitott és fiatal lovas U25 GP kvalifikáció hozta 51 indulóval. A csak időre rendezett számot az előző napi 130 centiméteres győztes páros hozta az első helyen. A több lóval is kitűnő formát mutató, kétszeres magyar bajnok ifj. Szabó Gábor (Timpex Nyíregyháza Lovas Klub) Timpex Fényévvel hibátlanul és magabiztosan nyerte (0 hp, 66,29) a versenyszámot.

Ifj Szabo Timpex Fenyev
Ifj. Szabó Gábor - Timpex Fényév

A fiatal lovas kategóriát Szuhai Péter (Gyula Farm Miskolc LSC) Chilling Outtal hozta az első helyen hibátlan lovaglással, 74,93 másodperces idővel.

Szuhai Peter Chilling Out
Szuhai Péter - Chilling Out

A nap legmagasabb, 145 centiméteres akadályokkal nehezített körét a nyitott és GP kvalifikációt ismerős páros nyerte meg. A Timpex Nyíregyháza Lovas Klub lovasa, ifj. Szabó Gábor ezzel duplát duplázott, mert előző napi, Timpex Bölcsésszel aratott sikerét megismételte. Hibátlanul a leggyorsabbak (75,59) voltak az időre rendezett megmérettetésben.

A nap első GP döntőjét a gyermek kategóriában rendezték meg, 125 centiméteres pálya várt a hat startolóra. A számot időre, egyszeri összevetéssel értékelték. Utóbbira nem került sor, mert bár két hibátlan eredmény született, de mindkettőt a Mórhalmi LSE sportolója, Kiss Maja érte el különböző lovakkal, így nem került sor összevetésre.

A Gyermek Grand Prix végeredménye:

  1. Kiss Maja - Chacco (Mórahalmi LSE) 0 hp, 71,78 (edzője Füzér Gábor)
  2. Kiss Maja - Quipara Z, Mórahalmi LSE Nyitott 0 hp, 72,24
  3. Szuhai Rodrigo - Qualina (Diósgyőri VTK) 4 hp, 72,49 (edzője Szuhai Gyula)
Kiss Maya eredm
Kiss Maja az eredményhirdetésen

A 6 éves lovak 125 centiméteres GP fináléját időre rendezték késő délután, egyszeri összevetéssel. A lovak versenyét – tekintve, hogy megelőzően is a filces pályán tartották – a négyévszakos pályára vitték a rendezők. Az alappályán a 23 indulóból nyolc hibátlan eredmény született, közöttük összevetés döntött. Az utolsó előttiként startoló Berkes Máté mindjárt az első akadályoknál figyelemre méltó rövidítésekkel és tempósan kezdett, tekintve, hogy előtte három hibátlan összevető volt már. A kockázatos manőverek végigkísérték a pályáját, bátorsága pedig meghozta a sikert és győzött Chacco SZ nevű sötét sárga heréltjével.

A 6 éves lovak GP fináléjának végeredménye:

  1. Berkes Máté – Chacco SZ (Gyula Farm Miskolc LSC, összevetésben 0 hp, 37,79
  2. ifj. Szabó Gábor – Julius HV (Timpex Nyíregyháza Lovas Klub) 0 hp, 38,02
  3. Babinszki László – Kíra (Gerber Birtok) 0 hp, 38,30
Berkesmate chaccosz abaypal kovacsivan
Berkes Máté az eredményhirdetésen

A nap utolsó versenyszámában, az 5 éves lovak GP fináléjában 21-en startoltak. A 115 centiméteres pályán időre, egyszeri összevetéssel versenyeztek a lovasok. Az alappályát nyolcan vették hibátlanul, közülük egy visszalépés miatt végül heten vetettek össze. A hetes összevető csapatból hatan is hibátlanul teljesítettek. A Timpex Nyíregyháza Lovas Klub sportolója ifj. Szabó Gábor azonban verhetetlennek bizonyult és Borgia nevű lovával (a borítóképen) a leggyorsabban fejezte be a végjátékot, ezzel a versenynapon harmadik győzelmét aratta.

Az 5 éves lovak GP fináléjának végeredménye:

  1. ifj. Szabó Gábor - Borgia (Timpex Nyíregyháza Lovas Klub) 0 hp, 37,16
  2. Kovács Henri - Caldato (Morris Lovas SE) 0 hp, 39,07
  3. Burucs Borbála - Miami De Garder (Viktor-i Sportegyesület) 0 hp, 39,86

Tovább a részletes eredménylistára >>

A versenyt a Riderline élőben közvetíti.

Szöveg: Kovács Iván
Fotó: Kovács Iván és Gudmon Kata

Kapcsolódó cikkek
Kommentek