Közeleg 2020 első Mocorgó díjugrató edzőtábora

Mocorgo2020

A Díjugrató Szakág szakmai programja a legkisebb díjugratók, a gyermek korosztályba tartozó lovasok álmait segít valóra váltani. A cél: a gyermek lovasok képzése az utánpótlás korosztály legmagasabb szintjére.

A Magyar Díjugrató Utánpótlás Válogatott célja, hogy a korosztályos Európa-bajnokságokon mind csapatban, mind egyéni kategóriában évről-évre érmes és pontszerző helyen végezzenek lovasaink. Az elmúlt években az utánpótlás kategóriában megrendezett nemzetközi versenyek és az Európa-bajnokságok tapasztalatai alapján szükség van arra, hogy a lovasok megfelelő felkészítést kapjanak a 12 éves kortól kezdődő gyermek kategóriára, hogy képzettebben, rutinosabban tudjanak helytállni a nemzetközi megmérettetéseken. Így a későbbiekben az idősebb korosztályokba, nagyobb kategóriákba lépve szakmai és tapasztalati előnnyel fognak rendelkezni, ami a még jobb eredmények eléréséhez vezet. Ezért a Díjugrató Szakág meghirdeti a Mocorgó Programot, melynek célja a gyermek lovasok képzése az utánpótlás korosztály legmagasabb szintjére.

A programban való részvételre az alábbi feltételnek megfelelő, saját lóval rendelkező lovasok jelentkezhetnek:

  • 9-13-éves korú lovasok, akik
  • rendelkeznek díjugrató rajtengedély vizsgával és regisztrált edzővel, valamint
  • szeretnének eljutni a legmagasabb utánpótlás szintre


A program az edzők és a szülők bevonásával, közös munkával kívánja fejleszteni a fiatal sportolókat, segítséget nyújt a szakmai munkában, a párosok menedzselésében, szabályismereti és elméleti kérdésekben. A programban résztvevő lovasok edzőtáborokon, illetve egyéni edzéseken vesznek részt, folyamatos kapcsolattartás mellett.

A 2020-as év első edzőtábora február 29. - március 1. között Balatonvilágoson, a Pulai Lovasparkban kerül megrendezésre Németh István, felnőtt szövetségi kapitány vezetésével. A kétnapos edzőtábor során a párosok képzettségi szintjének, gyakorlati tudásának felmérése mellett a tábor tematikája a következő lesz: idomítás, ülésjavítás, ugrógimnasztika és pályarészletek gyakorlása. Elméleti oktatás: pályabejárás, távolságok lelépése, felmérése, ló- és lovasfelszerelés megfelelő állapotának ellenőrzése és javítása.

Az edzések és a bokszdíj ingyenesek, a Díjugrató Szakág által támogatottak. Étkezés és szállás térítési díj ellenében igényelhető.

Jelentkezési lap letöltése >>

  • Jelentkezési határidő: 2020. február 21.
  • Jelentkezés a hiánytalanul kitöltött és aláírt jelentkezési lappal a mocorgoprogram@gmail.com e-mail címen.


Fotó: Pulai Lovaspark

Kapcsolódó cikkek
Kommentek