Gyermek lovasok figyelem, indul a Díjugrató Szakág Mocorgó Programja!

Gyerek Dijugratas1200

Valóra válhatnak a legkisebbek díjugrató álmai: a gyermek korosztályba tartozó lovasok számára hirdet szakmai programot a Díjugrató Szakág. A cél: a gyermek lovasok képzése az utánpótlás korosztály legmagasabb szintjére.

A Magyar Díjugrató Utánpótlás Válogatott célja, hogy a korosztályos Európa-bajnokságokon mind csapatban mind egyéni kategóriában évről-évre érmes és pontszerző helyen végezzenek lovasaink. Az elmúlt években az utánpótlás kategóriában megrendezett nemzetközi versenyek és az Európa-bajnokságok tapasztalatai alapján szükség van arra, hogy a lovasok megfelelő felkészítést kapjanak a 12 éves kortól kezdődő Gyermek kategóriára, hogy képzettebben, rutinosabban tudjanak helytállni a nemzetközi megmérettetéseken. Így a későbbiekben az idősebb korosztályokba, nagyobb kategóriákba lépve szakmai és tapasztalati előnnyel fognak rendelkezni, ami a még jobb eredmények eléréséhez vezet. Ezért a Díjugrató Szakág meghirdeti a Mocorgó Programot, melynek célja a gyermek lovasok képzése az utánpótlás korosztály legmagasabb szintjére.

A programban való részvételre az alábbi feltételnek megfelelő, saját lóval rendelkező lovasok jelentkezhetnek:

  • 9-13-éves korú lovasok (2006-2010 között születettek)
  • szabadidős, Magyar Póni Klub Szövetség, GYEPOSZ versenyen díjugrató versenyszámban indult vagy hivatalos díjugrató versenyen részt vett
  • szeretnének eljutni a legmagasabb utánpótlás szintre

A program az edzők és a szülők bevonásával, közös munkával kívánja fejleszteni a fiatal sportolókat, segítséget nyújt a szakmai munkában, a párosok menedzselésében, lóválasztásában, szabályismereti és elméleti kérdésekben.

A programba felvételt nyert lovasok egy szintfelmérő edzőtábor után további edzőtáborokon, illetve egyéni edzéseken vesznek részt, folyamatos kapcsolattartás mellett.

Az első, válogató edzőtábor 2019. március 23-24. között Balatonvilágoson, a Pulai Lovascentrumban kerül megrendezésre. A kétnapos edzőtábor során a párosok képzettségi szintjének, gyakorlati tudásának felmérése mellett, idomítás, ülésjavítás, ugrógimnasztika és pályarészletek gyakorlása lesz a szakmai program.

Az edzések ingyenesek. Boksz, étkezés és szállás térítési díj ellenében igényelhető.

  • Jelentkezés és további információ: szalai.kadi@lovasszovetseg.hu
  • Jelentkezési határidő 2019. március 10.
Kapcsolódó cikkek
Kommentek