Utánpótlás győzelem a somorjai CSIO nagydíjában

Dijugratas Illusztracio Pixa1200

Sikert hozott a somorjai utánpótlás CSIO a magyar díjugrató sport számára: a gyermek korosztály nagydíját Tóth Balázs nyerte Elsa Campari nyergében.

Hasonlóan, mint az augusztus 9-én kezdődő Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest versenyen, a somorjai utánpótlás CSIO-n is pénteken rendezték meg a Nagydíjakat és vasárnap kerülnek majd lebonyolításra a Nemzetek Díja versenyszámok.

A gyermek korosztály 125 centiméteres alappályáját csak öt lovas tudta hibátlanul teljesíteni. A leggyorsabb pályát a magyar válogatott tagja, Tóth Balázs lovagolta Elsa Campari nyergében. A párosnak köszönhetően a magyar himnusz csendült fel a versenyszám után. A gyermek nagydíjban harmadik helyen végzett Törő Csongor Chacco Boy nevű lovával, Göttler Vilmos tanítványa, Veilinger Olívia pedig ötödik lett Királyhágóval.

Az ifjúsági korosztály 140 centiméteres nagydíjában két magyar lovas is hibátlanul ugrott, majd az összevetést négy hibaponttal zárták. Hetedik helyen végzett Jármy Vince 12 éves kancájával, Quirosával és nyolcadik lett a 15 éves Janik Anna Back Home nyergében.

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Pixabay

Kommentek