Osztrák győzelem a bábolnai világkupán

Babolna0613 og

A négynapos bábolnai megmérettetés legizgalmasabb versenyszámait kétségkívül a vasárnapi versenynap tartogatta.

A bábolnai világkupa minősítő verseny zárónapja a VIP Tour 115 centiméteres versenyszámával folytatódott. Az előző naphoz képest viszonylag kevés, mindössze kilenc hibátlan lovaglást láthatott a közönség, és a fiatal lányoké volt a főszerep a 36 indulót számláló mezőnyben. Pintér Zsófia Csenge győzött PM Toledóval, második lett Nyíri Anna Jázmin Light Pointtal, harmadik Bodnár Annabell For The Momenttel.

PC pinter zs
Pintér Zsófia Csenge - PM Toledo

A közönség is nagyon élvezte a középkör 130 centiméteres vadászugratását, hiszen Erdélyi Magdolna gondolkodtató pályáján a látványosabbnál látványosabb lovaglásokat láthattak. A Pataki Ménes fő lovasa, Horváth Balázs PM Quinterával minden tudását bevetve megnyerte a vadászugratást, megelőzve a Bognár Dóra – Kronosz párost. Harmadik Czékus Zoltán Carundyval, negyedik Buza Patrik Zoltán és No Fear KDW Z, ötödik az utolsó ugráson hibázó, de így is a leggyorsabb nettó eredményt elérő Szuhai Rodrigo Chacco Boy nyergében. Hatodikként végzett a szombati győztes, Szentirmai Péter Express nevű kancájával, őt követte Füzér Flóra Chiarával, a legjobb külföldi lovas pedig a nyolcadik helyezett horvát Patricia Kardun és Stanley Boy.

PC horvath
Horváth Balázs - PM Quintera

Öten jutottak a gyermek korosztály 125 centiméteres nagydíjának összevetésébe. Az elsőnek startoló Bódai Hanna nem hagyott esélyt másoknak és Coliano nevű lovával megnyerte pályafutása első nemzetközi nagydíját. Második Kormos János tanítványa, Frányó Csenge a sárga Whiskey Del Tiglióval, harmadik a 12 éves Fábián Johanna Agropoint Nektár nyergében, negyedik a szlovén Tija Kocjan és Debsy, ötödik Magyar Balázs Lady Winnerrel.

PC Bodai h
Bódai Hanna - Coliano

Az Európa-bajnokságra minősítő 140 centiméteres CSI Nagydíj pontosan 14 órakor kezdődött a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok versenypályáján. Három ifjúsági lovas tudott hibapont nélkül célba érni, így köztük dőltek el a dobogós helyezések. Mindent kockáztatva az első helyet ifj. Szuhai Gyula szerezte meg Perthy Jackson hátán. A 14 éves lovas Haál Gábortól, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatójától, Szotyori Nagy Kristóftól, a Díjugrató Szakbizottság elnökétől, valamint Schlezák Melindától, a versenybíróság vezetőjétől vehette át a győztesnek járó kristálykupát. A győztestől négy tizeddel lemaradva a horvát Lea Djelmic és Flyer lett a második, és stílusos hibátlanokkal a Kiss Lizanna – Agropoint Cojano páros a harmadik. Verőhiba nélkül, az alappályán egy hibapont időtúllépéssel ért célba Pataki Anna Dorottya a pej PM Cascavelle nyergében, így ő lett a negyedik, a leggyorsabb négy hibapontos, Gimesi Lorena a sárga Falkyrie nyergében pedig az ötödik. A nagydíj további helyezettjei a horvát Ani Carolina Kundija, Illés-Tóth Lotti, és a román színekben versenyző Catalina Sfetea.

PC ifj szuhai
Ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson

Az Olimpiára, Európa- és világbajnokságra minősülési lehetőséget adó vasárnap délutáni bábolnai világkupa versenyszámra negyvenketten kvalifikálódtak. Tizenkét számozott akadály tizenöt erőkifejtéssel várt a lovasokra, akik közül hárman tudták Erdélyi Magdolna pályáját hiba nélkül lelovagolni.

Az összevetésben elsőként ifj. Szuhai Gyula lovagolt a pályára és egy lendületes négy hibapontos teljesítményt mutatott, ami végül a harmadik helyet hozta a diósgyőri lovasnak. Az összevetés utolsó indulójaként Czékus Zoltán a kimagasló képességű Riccolával másodszor is hiba nélkül lovagolt, de másfél másodperccel lassabban a győztesnél, így a somorjai világkupa után most is az ezüstéremnek örülhetett válogatott lovasunk. A győzelmet az osztrák Markus Saurugg lett, aki Baloubet By Etl nevű lovával a leggyorsabb hibátlant teljesítette. Negyedik helyen a szülése után nemrégiben visszatérő Lidija Grum végzett, aki egy időhibaponttal ért célba. Ötödik lett a francia születésű, most román színekben lovagló Andrea Herck, hatodik pedig a Horze 160 centiméteres meredeket éppen hogy leverő Faquitol S nyergében ifj. Kövy András. A lengyel Dawid Kubiak az utolsó zöldeskék oxernél gyűjtötte be a verőhibáját, így ő lett a hetedik, és a leggyorsabb nyolc hibapontos teljesítménnyel a debreceni ifj. Máté István Sanghata nyergében a nyolcadik.

PC czekus
Czékus Zoltán - Riccola

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek