Napsütéstől zivatarig zajlottak a versenyszámok Bábolnán

Babolna20210613 og

Tizenegy versenyszám várta a lovasokat a bábolnai kétcsillagos világkupa minősítő nemzetközi díjugrató verseny pénteki és szombati napján.

Osztrák, magyar, lengyel lovas a pénteki 145 centiméteres szám dobogóján

Pénteken tizenöt hiba nélküli lovaglást láthatott a közönség a fiatal lovak versenyszámában Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő alappályáján. A győzelmet a zangersheidei méneskönyvhöz tartozó, szlovák tulajdonú, Vroom De La Pomme Z tudta megszerezni Krucsó Szabolccsal a nyeregben. Csütörtök után pénteken is második helyen végzett Kahuna Fekete Györggyel, megelőzve a kiskunhalasi fiatal ló finálé helyezettjét, Caldatót Kovács Henrivel a nyeregben. Negyedik lett Dukat és a horvát Lea Djelmic, ötödik Diorina Kovács Rolanddal és hatodik az orosz színekben versenyző Quaker Egor Schibrikkel.

A délelőtti programban a kiskör következett, ahol jelentős fölénnyel Lukács Loren és Best Now Or Never lett az első, így nekik szólt a himnusz. Második helyen zárt Kovács Ádám a szürke Timpex Ezüsttel, megelőzve az ifjúsági válogatott Plavecz Szabrinát és Fokkert. Az eredményhirdetésre még Viasz Hanna, ifj. Szikszai Lajos, Zárug Gyula, Bandi Zsanett és az orosz Daria Kazakova lovagolhatott be.

Nem volt kérdés az ifjúsági versenyszám 135 centiméteres vadászugratásában, hiszen hiba nélkül a leggyorsabban Kiss Lizanna lovagolt Agropoint Cojanóval, így neki szólhatott a taps. A második helyre Plavecz Szabrina került hűséges lovával, Aktussal, megelőzve a 14 éves ifj. Szuhai Gyulát és Perthy Jacksont. Negyedik a román Catalina Sfetea, ötödik Gimesi Lorena és hatodik Takács Petra.

Osztrák győzelem született a nagykör 145 centiméteres, hiba-idős számában. Markus Saurugg Baloubet By Etl nyergében több mint három másodperccel előzte meg a csütörtökön is nagyon eredményes Mráz Tamás – BN Silver párost. A lengyel színekben versenyző Dawid Kubiak lett a harmadik Szulerrel. Negyedik Rezgő Zoltán a magyar tenyésztésű Zafírral, ötödik Mráz Tamás másik lovával, Givanóval és hatodik a Széchenyi Emlékverseny nagydíjának győztes párosa, Dömse Tamás és Conquistador. A szlovák Radovan Sillóé lett a hetedik hely, nyolcadik a belga Thibaut Bollen, kilencedik az orosz Egor Schibrik és tizedik helyen legjobb hölgy lovasként Weinhardt Virág végzett Equest Cha-Chával.

Tizenhárom 12-14 év közötti fiatal lovas tehetség startolt a gyermek korosztály kétfázisos, 115 centiméteres versenyszámában. A csütörtöki nagykör versenyszámot másolták le a gyerekek, hiszen az utolsónak startoló Bódai Hanna Quintanóval lett a győztes.Második helyen Pecsora Amira végzett Big Banggel, harmadik Frányó Csenge Whiskey Del Tiglióval.

A második nap zárásaként az egycsillagos CSI rész következett, ahol hazai győzelem született. Shagya VII-3 nevű szürke arabjával Bertók Mátyás az összevetésben hibátlan pályával, kerek 34 másodperces időeredményével utasította maga mögé a bajai Pintér Zsófia Csengét, aki PM Toledóval második, Caressila Rouge nevű lovával pedig a harmadik helyen végzett. H. Nagy Emmáé a negyedik, Kacsó Júliáé az ötödik, és a 12 éves Bodnár Annabellé lett a hatodik hely.

PC saurugg Baloubet By Etl
Markus Saurugg - Baloubet By Etl

Szombaton Szentirmai Péteré volt a győztesek köre

A szürke Jayjay sikerét hozta a fiatal lovak szombati versenye. Szuhai Rodrigo szürkéjével tizenöt századmásodperccel ért hamarabb célba, mint a hatéves Xixo Borgiát lovagló ifj. Szabó Gábor. Szorosan mögötte harmadikként zárt Caldato Kovács Henrivel, negyedik Vroom De La Pomme Krucsó Szabolccsal, ötödik az első napi győztes, Cloé Kiss Lizannával. Kiss István lova, Calista lett a hatodik, Chocolate Brown Buza Patrik Zoltánnal a hetedik, és Lord Cornet Szuhai Péterrel a nyolcadik.

A kiskör 125 centiméteres, hiba-idős számát a kelet-magyarországi lovasok dominálták. A dósgyőri Bandi Zsanett Quinadore nyergében vehette át győztesnek járó serleget, mögötte a Timpexes lovas, Kovács Ádám végzett a szürke Ezüsttel és a korábbi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kovács Roland a Castilia Kft. lovával, Limited Edition C-vel a harmadik. Az eredményhirdetésre Mécs Emma lovagolhatott negyedikként új lovával, PM Chaccerával, ötödik Rezgő Zoltán és Gladiátor, hatodik Nagy Júlia és Kincsem Royal Flush.

A szlovén himnusz szólt a gyermekek 120 centiméteres, hiba-idős versenyszámában. Első lett Tija Kocian Debsyvel, Máriás Sára tanítványa, Fábián Johanna Agropoint Nektárral második és a Sándor Balázs által felkészített Magyar Balázs Lady Winnerrel a harmadik.

A szombati nap fő versenyszáma a Babochay Farkas Sándor emlékét őrző középkör, győztesek köre versenyszám volt. Tizenhat öt fős csoportból és öt szerencsés vesztesből jött össze a huszonegy fős, páratlanul izgalmas összevetés. A hazai közönség nagy örömére egy bábolnai kötődésű lovas, Szentirmai Péter lett az első a villámgyors Express nevű lovával. Második helyen Szuhai Rodrigo végzett, megelőzve a két évvel ezelőtti győztest, Krucsó Szabolcsot, aki most Aranykapu Con Lordanon ült. Negyed helyen Faluhelyi Ádám, ötödik a belga Thibaut Bollen, hatodik pedig a szlovák válogatott lovas, Radovan Sillo. A tiszteletkörben hetedikként lovagolt ifj. Máté István, nyolcadikként pedig Lehotai Máté.

A nap zárásaként, még a nyári vihar előtt rendezték a 110 centiméteres, VIP Tour versenyszámot, ahol Szabó Krisztina lett az első Hattrick II nevű lovával, megelőzve a pénteki győztest, Bertók Mátyást, aki a szürke Shagya VII-3 nevű ménjén ült. Timpexes lovasé lett a harmadik hely, Arató Lilla Gálával szerezte meg a virtuális dobogó harmadik helyét. Negyedik Sebők Patrícia, ötödik a horvát Sara Makar, hatodik Csengery Dóra, hetedik Krecskovszki Evelin és nyolcadik Pintér Zsófia Csenge.

PC szentirmai express

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu és Tokodi Tícia/Tic Photo

Kommentek