Négy napon át a díjugratásé a főszerep Bábolnán

Babolna20210610 og

Csütörtökön kezdetét vette a bábolnai kétcsillagos világkupa minősítő nemzetközi díjugrató verseny.

Harmincnyolc fiatal ló startolt a 6-7 éves lovaknak kiírt hiba-idős nyitó számban, ahol négy ló tudta Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítőnk 120-125 centiméteres pályáját hibátlanul és hatvan másodperc alatt lelovagolni. A versenyszám győztese az ifjúsági válogatott lovas Kiss Lizanna lett saját tenyésztésű kancájával, Cloéval. A hatéves Kahuna végzett a második helyen Fekete Györggyel, harmadik a Big Star apaságú Xixo Borgia ifj. Szabó Gáborral. Egy percen belül ért célba Erdélyi Lóránt ménje, El Conthero Mráz Tamással, így ők lettek a negyedikek.

Ötvenheten álltak starthoz a nap második versenyszámában, a 120 centiméteres, hiba-idős kiskörben. A győztes Kovács Roland a Castilia Kft. pej, heréltjével, Limited Edition C-vel. Második a diósgyőri Bandi Zsanett Quinadore, harmadik a horvát Denis Gugic Quicksilver nyergében. Babos Gréta – Timpex Inka, Rezgő Zoltán – Gladiátor, Josip Gugic – Castor volt a további sorrend.

Az ifjúsági korosztálynak kiírt CSI 130 centiméteres kétfázisos számban a kiskunhalasi U25 Grand Prix győztese, Plavecz Szabrina győzött Aktussal, megelőzve a még csak 14 éves ifj. Szuhai Gyulát és Perthy Jacksont, valamint a Tóth Balázs – Rolfs Royce párost.

A bábolnai nemzetközi verseny eddigi legnépesebb mezőnye a középkör kétfázisos versenyszámában jött össze, ahol hetven páros állt starthoz. Ismét hozta a két héttel ezelőtti budapesti nemzetközi versenyen mutatott formáját Krucsó Szabolcs, aki a szürke Chippendale nyergében Bábolnán csütörtök délután a leggyorsabb teljesítménnyel megelőzte a korábbi osztrák válogatott Markus Saurugg – Caretin párost. Ifj. Máté István lett a harmadik Szombati Gábor szürkéjével, Fly Boy-jal, a legeredményesebb hölgy lovas a negyedik helyezett Bandi Zsanett Lifuval. A Fábiáncsics Horses lovasai, Lehotai Máté és Faluhelyi Ádám végeztek az ötödik és hatodik helyen. A még ifjúsági korú Illés-Tóth Lotti lett a hetedik, Mráz Tamás a nyolcadik.

A csütörtöki versenynap záró száma a vasárnapi világkupára minősítő 140 centiméteres hiba-idős verseny volt. Itt az utolsó, hatvanhetedik lovasként pályára lovagló Horváth Balázs és PM Quintera a leggyorsabb hibátlannal nevethetett a végén, hiszen Juhász Tibor nemzetközi versenybírótól ők vehették át a győztesnek járó díjat. Második a budapesti nemzetközi verseny középkör döntőjét nyerő Búza Krisztián – Landsdream páros, megelőzve Nagy Balázst és sárgáját, BN Silvert, valamint Mráz Tamást. Czékus Zoltán válogatott lovas szerezte meg a negyedik és ötödik helyet Carundy, illetve és Castro nevű lovaival. Horváth Balázs a Pataki Ménes ménjével, PM Baloustarral a hatodik helyen zárt. A legjobb külföldi teljesítményt a hetedik helyezett Silo Radovan érte el. Nyolcadik az eredménylistán a magyar tenyésztésű Dorisz és Zárug Gyula, és a top tízben zárt még Szuhai Gyula Shiarado SZ-el, valamint Szuhai Péter Tanjával.

A versenyt a Riderline élőben közvetíti.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Budai László

Kapcsolódó cikkek
Kommentek