A magyar fiatal lovas válogatott meghódította a Széchenyi István Memorial nagydíjának dobogóját

Széchenyi 0530 18 og

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny fénypontja a verseny zárásaként megrendezett kétfordulós Grand Prix volt.

44 lovas kvalifikálta magát a Gold Tour döntőjeként megrendezett 145 centiméterre kiírt versenyszámra, ahol az első kör után a legjobb tizenegy versenyzőt várták vissza a második fordulóba, köztük nyolc hazai színekben versenyző lovassal. A pálya a verseny ragjához méltó nehézségű volt, hiszen a kiemelt pénzdíjazás mellett Longines világraglista pontokat is gyűjthettek a helyezett versenyzők. A vonalvezetés nehézségét mutatta, hogy sok páros feladni kényszerült a versenyt, és az első hibátlan lovaglás is a tizedik indulóig váratott magára.

Végül hét versenyző, ifj. Máté István, Jármy Vince, Weinhardt Virág, Andreas Brenner, Alasztics Aliz, Fritz Kogelnig Jr. és Dömse Tamás fordult hibátlannal, a többiek egy vagy négy hibapontot vittek magukkal a második pályára.

Fiatal lovas válogatottunk szenzációs szereplést mutatott be ezen a versenyen, hiszen mind a négyen dupla hibátlannal értek célba ebben a kiemelt díjazású és Világranglista pontot adó felnőtt nagydíjban, ami az első négy helyet is jelentette számukra. A kiskunhalasi GP győztes párosa, Dömse Tamás és Conquistador volt ezúttal a leggyorsabb, megelőzve a többszörös ifjúsági nagydíj győztes Alasztics Alizt Concordia HB nevű lovával. Harmadik helyen végzett az ifjúsági olimpián ezüstérmet szerző Jármy Vince majd a budapesti világkupa forduló győztese, Weinhardt Virág. Szuhai Gyula csupán időbüntetést kapva, de verőhiba nélkül lovagolva lett az ötödik, míg a Németország színiben lovagló Steffen Hauter a hatodik helyezettnek járó díjat vihette haza.

  • Dömse Tamás – Conquistador: 0/56,13
  • Alasztics Aliz – Concordia HB: 0/57,52
  • Jármy Vince - JB Koronaőr: 0/59,21
  • Weinhardt Virág – Equest Cha Cha: 0/63,86
  • Szuhai Gyula – Lawisangos: 2/65,37
  • Steffen Huter - Kikiwaka: 4/60,31
  • Horváth Balázs – PM Baloustar: 6/66,75
  • Fritz Kogelnig Jun - BG Ziro Percent: 8/55,75
  • Andreas Brenner – Samba De La Magnifica: 8/58,35
  • Ifj. Máté István – Sanghata: 8/62,66
  • Varga Balázs – Justice: 12/61,58

Krucsó Szabolcs Vroom De La Pomme Z-je a legjobb fiatal ló

Az idén harmincharmadik alkalommal megrendezésre kerülő Gróf Széchenyi István Emlékverseny utolsó napja a 6-7 éves lovak döntőjével kezdődött, ahol 30 lovaglást láthattunk. Közülük kilenc, többségében az idősebb korosztályt képviselő ló jutott be az összevetésbe. Három olyan ló volt, aki mindhárom napot verőhiba nélkül tudta teljesíteni, így nem született meglepő eredmény azzal, hogy a döntőben is ők szerepeltek a legjobban.

Az összevetés után Krucsó Szabolcs és Vroom De La Pomme Z végzett az élen, megelőzve ifj. Máté Istvánt és a Szombati Gábor tulajdonában álló Chacco Sz-t. Harmadik lett az osztrák Fritz Kogelnig Jr., aki a 6 éves Utopie-t lovagolta, szoros versenyben megelőzve Zárug Gyulát Cold Blue Boy nevű lovával, illetve Faluhelyi Ádámot Cordiss-szal. Hibátlanul teljesített még a hatodik helyen végző Weinhardt Virág is az összvetésben London’s Chagana nevű lovával Szigeti Eliza és Lehotai Máté előtt.

1 PC 8248

Szuhai Rodrigo az első a Bronze Tour fináléjában

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny utolsó napja a Bronze Tour döntőjével folytatódott. A Karádi László által épített 125 centiméteres hibaidős versenyszámban 58 lovas állt starthoz, és rendkívül izgalmas versengésben dőlt el a végső sorrend.

A mindössze 12 éves Szuhai Rodrigo idáig a Silver Tourban versenyzett, ahol egy második helyet is sikerült megszereznie, viszont a nemzetközi szabályok értelmében maximum 130 centiméteres magasságig versenyezhet, így hiába tudná a nagyobb pályákat is teljesíteni, csak a Bronze Tour döntőjében állhatott rajthoz. A kora ellenére rendkívüli rutinnal rendelkező lovas magabiztos hibátlannal végzett az élen ebben a felnőtt lovasokat felsorakoztató mezőnyben Chacco Boy nevű lovával. Az előző napi győztes páros, Göttler Vilmos és Jégvirág most a második helyet szerezte meg a fináléban, megelőzve Lukács Lorent. Szuhai Péter lett a harmadik, az eddig háromszor is dobogós pozícióban végző Bohák-Debreczeni Éva pedig negyedikként zárta a hétvégét. Hatodik és hetedik helyen két osztrák lovas, mégpedig Helmut Morbitzer és Andreas Brenner végeztek Kiss Lizannát megelőzve.

1 PC 8921

Újabb Szuhai győzelem: ifj. Szuhai Gyula az U25 legjobbja

A Széchenyi István Emlékverseny programjának utolsó előtti versenyszáma az U25 korosztály részére kiírt döntő volt 135 centiméteres magasságon hibaidős elbírálásban.

Viszonylag kevés hibátlan lovaglás született, köszönhetően a döntőhöz méltó nehézségű vonalaknak és íveknek. Sokáig az elsőként rajthoz álló cseh lovas, Tina Larysova állt az élen 65,47 századmásodperces időeredménnyel, de a 14 éves ifj. Szuhai Gyula remekül lovagolva több mint egy másodperccel megelőzve vette át a vezetést. Így testvére után ő is egy aranyéremmel lett gazdagabb. Harmadik helyen végzett Budai Virág Don’t Forget Galante nevű lovával, megelőzve az ifjúsági korosztályba tartozó Ferencz Dalma Mercédeszt, Osztovits Pétert és Hegedűs Adél Dórát. Leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Szabó-Máriás Sára a nyolcadik helyet tudta ezúttal megszerezni.

1 PC 9283

Start- és eredménylisták >>

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek