Paul Schockemöhle nemet mondott Bill Gates-nek

Catchme1200

„Catch me if you can", vagyis "Kapj el, ha tudsz" névre hallgat Paul Schockemöhle sztárkancája, akinek a nevét az utóbbi napokban a fél világ megismerte. Az ígéretes ugrólóra az ismert dollármilliárdos, Bill Gates vetett szemet: 8 millió euróért szerette volna megvásárolni. A 73 éves lótenyésztő azonban nem fogadta el az ajánlatot.

A német Bild adott hírt róla, hogy a Microsoft alapító Bill Gates 8 millió eurót (vagyis több mint 2,5 milliárd forintot) ajánlott Paul Schockemöhlének, a neves német tenyésztőnek és lókereskedőnek Catch me if you can nevű kancájáért. Persze nem az ismert dollármilliárdos tervez díjugrató karrierbe kezdeni, lánya, Jennifer számára szerette volna megvásárolni a kancát.

Schockemöhle rendkívül szűkszavúan nyilatkozott a történtekről, de azt elmondta, hogy igen nagy az érdeklődés Catch me if you can iránt, aki elmondása szerint igazi harcos, egy kiváló karakterű ló, aki könnyen lovagolható és rendkívül figyelmes, óvatos a pályán.

"Hatalmas szíve van és örömmel dolgozik" – mondja a kancáról jelenlegi lovasa, Laura Klaphake. A 10 éves oldenburgi kancát 2014 óta lovagolja a 24 éves lovas hölgy. A páros 2017-ben kezdte hozni a jobbnál jobb eredményeket, kiválóan szerepeltek az idei aacheni CHIO-n és a szeptemberi Lovas Világjátékokon is együtt indulnak majd. Eredményes világbajnoki szereplésük pedig jelentősen megdrágíthatja majd Catch me if you cant a majdani érdeklődők számára.

A 2020-as olimpiához közeledve egyre nő az érdeklődés a nagypályás ugrólovak iránt, az árak pedig az egekbe szöknek. Azonban tény, hogy nem feltétlenül szükséges egy olimpia ahhoz, hogy egy-egy klasszis ló csillagászati összegért cseréljen gazdát. 2013-ban a svájci Janika Sprunger Palloubet d’Halong nevű heréltjét 15 millió euróért (4,8 milliárd forint) adták el Katarba. Meredith Michaels-Beerbaum Bella Donnája pedig 9 millió euróért kelt el.

A borítóképet a Paul Schockemöhle Pferdehaltung GmbH bocsátotta a Riderline rendelkezésére

Kommentek