Somorjai sikerek

Samorin og

A felvidéki Somorján, Kelet-Közép-Európa egyik legszebb fedeles lovardájában két egymást követő hétvégén nemzetközi versenysorozat zajlik, ahol nagy számú magyar lovas áll starthoz. Az első versenyhétvégén a legmagasabb versenyszámokban is az élmezőnyben végeztek a magyar díjugrató válogatott tagjai.

Mráz Tamás BN Silverrel csütörtöki második helyezése után négy hibaponttal ért célba a 145 centiméteres nagydíjban, pénteken a kétszeres magyar bajnok Czékus Zoltán Castróval volt a Gold Tour harmadik helyezettje, majd négy hibaponttal lovagolt át a célvonalon a Grand Prix-ben. Európa-bajnokunk, Weinhardt Virág Equest Cha Chával is négy hibaponttal teljesítette a nemzetközi verseny legmagasabb versenyszámát.

A magasabb számokban kiemelkedő magyar eredménynek számított a vasárnapi Middle Tour-ban Búza Krisztián győzelme Erlinával és második helye a Silver Tourban Garezával.

A Big Tourban Budai Virág Baileys nevű lovával, Mécs Emma PM Chaccerával, Vándor Zsófia Leopard Of Ballmore-ral és Bódai Hanna Cash nyergében nagyszerű hibátlanokkal értek el helyezéseket.

A verseny legeredményesebb lovasa a 62 éves Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, hét világkupa döntőn lovagló svájci Pius Schwizer volt, aki Cassalino nevű lovával a 26.300 euró összdíjazású nagydíjat is megnyerte.

Forrás: Díjugrató Szakág
Borítóképhez használt fotók: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu, Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek