Dömse Tamás győzelmei zárták a hétvégét a Tattersallban

Ac domse conquistador og

Nyolc versenyszámmal és 275 starttal zárult a hétvége a Nemzeti Lovardában.

105 centiméteren indult a vasárnap. Itt a nyitott versenyszám 45 indulója közül Sass Laura és Páholy Titok (Szigeti LE) hozta a leggyorsabb hibátlant, őket két csömöri páros, Klacsán Adrienn – Clarimo és Gyöngyösi Melani – Ticket Van Felox követte.

Ac sass laura
Sass Laura - Páholy Titok

Mindössze kilenc lovas indult a kezdő lovasoknak kiírt versenyszámban, itt 8,3 ponttal Őzse Hanna Lívia és Landliebe Jo We (Debreceni LHSE) szerezte meg a győzelmet Király Loren és Hooligan, valamint Vaskó Csaba és Colibri előtt.

Ac ozse
Őzse Hanna Lívia - Landliebe Jo We

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Bálint Hanga Sára és Balou Chin Chin K (Ráckeve Városi SE) pontosan egy századmásodpercnyi előnnyel szerezte meg az elsőséget Nitsmann Gréta és Cato előtt, harmadik Arató Lilla és Timpex Emlék.

Ac bálint
Bálint Hanga Sára - Balou Chin Chin K

115 centiméteren az amatőr lovasok mezőnyében a Viktor-i Sportegyesület színeiben versenyző Szarvas Júlia és Avatar aratta le a babérokat. A második helyezett Márki Zoltán – Dijon van de Vijf Bunders, és a harmadikként záró Busi Sándor – Pomme-Pomme között szoros volt a verseny a helyezésekért.

Ac szarvas
Szarvas Júlia - Avatar

Ugyanezen a magasságon az ifjúsági mezőnyben szombati sikerei után újabb győzelmet gyűjtött be Petrus Olívia és Venezia 70 (Viktor-i Sportegyesület), a dobogós helyeket Magyar Balázs és Khania “F”, valamint Tapasztó Hanna Míra – Quilanca (EX Q 5 SW Z) szerezték meg.

Ac petrus
Petrus Olívia - Venezia 70

120 centiméteren a nyitott versenyszámban Kovács Roland és Diabella nevű pej kancája vezette a tiszteletkört. Dömse Tamásnak és Panthera-C nevű kancájának jó négy másodperccel több időre volt szüksége ahhoz, hogy átvágtassanak a célvonalon. Harmadik Szilágyi Sándor Márk és Georgie’s Valentin.

Ac kovács diabella
Kovács Roland - Diabella

Ismét egy fiatal lovas, Budai Liza Megara nyergében hozta a legjobb időeredményt a mezőnyben, megszerezve ezzel kategóriája elsőségét. Ezúttal a második helyen zárt Tapasztó Hanna Míra és Quilanca (EX Q 5 SW Z), harmadik Bérczy Anna és Lagretta HB.

Ac budai megara
Budai Liza - Megara

130 centiméteren győzelemmel zárt Dömse Tamás és Jadine BMG (D-TEAM SE), épp csak hajszálnyival megelőzve a honvédos Szabó Virág Noémit, aki Best of the World nevű kancáját lovagolta, harmadik Burucs Borbála és saját tenyésztésű ménje, Miami de Garder. A további sorrend: Füzér Gábor – PM Toledo, Hegyi Panna – Caroberto, Kámán Nóra – Hedda.

Ac dömse jadine
Dömse Tamás - Jadine BMG

17 lovas nevezett a hétvége legrangosabb, 140 centiméteres versenyszámába. A győzelmet itt Dömse Tamás és Conquistador szerezte meg tekintélyes, öt másodperces fölénnyel.

Ac dömse conquistador
Dömse Tamás - Conquistador

Burucs Borbála és Miami de Garder ezúttal a második helyen zárt, Kovács Henri és The Flash 3 egy harmadik hellyel búcsúztatta a hétvégét.

Ac burucs borb
Burucs Borbála - Miami de Garder
Ac kovács henri
Kovács Henri - The Flash 3

A további sorrend: Mráz Tamás – Viva Cent, Szigeti Eliza – Contact du Rouets, Kárándi Imre – Catonel.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek