Ifj. Szabó Gábor brillírozott a Nemzeti Lovardában

Ifjszabog xxb og

Pénteken és szombaton is kilenc – kilenc versenyszám zajlott a Nemzeti Lovarda nagy fedelesében.

A pénteki versenynapon a kezdő lovasok mezőnye volt a legkisebb, mindössze 19 indulóval. A győzelmet 8,1 ponttal Pap Réka szerezte meg Ozora Fabula W nyergében (Chanello Lovasfarm Sportegyesület).

110 centiméteres pálya várta az ifjúsági és az amatőr kategória lovasait is. Az ifjúsági korosztályban kiemelkedő, 8,6 stílusponttal Pichovszky Dalma győzött Frits K nevű lovával (Colonado Lovasiskola SE). Második Gulyás Dominik és Ameko Vitalij (E.M VIGO) 8,2 ponttal, harmadik Jandó Balázs és Stuart 38.

Ac Pichovszky Dalma
Pichovszky Dalma - Frits K

Az amatőr lovasok legjobbja Fekete Luca és Ariane 413 volt (Horváth Lovassport Egyesület). A második és harmadik helyet 2019 senior bajnoka, Busi Sándor szerezte meg Pomme-Pomme, illetve Equest Stella nyergében.

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Krepcsik Lara és Hermitage de la Motte L (Öregkő Lovasai Egyesület) hozta a leggyorsabb hibátlant. A további dobogós helyekre a Grózner Szilárd – Nelson Van Het Goteringenveld, illetve Vági Nándor – Korax Déva Gerda párosok pályáztak sikeresen.

120 centiméteren ismét a kiskunhalasi Füzér Gábornak és Cariona nevű kancájának szólt a taps, a páros ugyanis a második versenynapon is győzni tudott. Üldözői ezúttal a Kovács Roland – Diabella, valamint Márki Zoltán – Dijon Van De Vijf Bunders párosok voltak.

Az ifjúsági korosztályban Rózsa Gitta és Fókusz (Félegyházi LK) könyvelhetett el győzelmet, Kovács Noémi és Calinka de Bognár alig néhány századmásodpercnyi lemaradással csúszott a második helyre, harmadik Károly Mandula Kinga és Katerina PSZ.

Ifj. Szabó Gábor győzelmét hozta a 125 centiméteres versenyszám, aki az Action Breaker apaságú heréltet, Quel Action VDS-t lovagolta. Füzér Gábor Identity nevű kancájával közel három másodperccel lemaradva ért a második helyre, harmadik Búza Krisztián és Arwen.

Ac szabó quel action
Ifj. Szabó Gábor - Quel Action VDS

Kecskeméti győzelem született a nap fénypontját jelentő 135 centiméteres versenyszámban. A kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámot Lehotai Máté nyerte PM Quinterával, maga mögé utasítva ifj. Szabó Gábort XIXO Borgia, és Ács-Heibl Ágnest Carola nyergében.

Ac lehotai pm quinter
Lehotai Máté - PM Quintera

27 indulót számlált az ötéves lovak mezőnye, ahol duplázni tudott Kovács Henri és Diamant de Semilly apaságú ménje, Donie Brasco. Ifj. Szabó Gábor ezúttal egy második helyet gyűjtött be Kórusz Szófia ménjével, Nibolenskyvel. Harmadik Búza Krisztián és Alaphilippe.

Ac kovács h donie
Kovács Henri - Donie Brasco

115 centiméteres akadályok várták a hatéves lovakat. 8,30 ponttal a Kovács Henri által lovagolt Rádiháza Nike (tenyésztő: Kabala-Ménes Kft.) vitte haza az elsőséget tulajdonosának, Lukács Lorándnak. Második lett a Fabiancsics Horses Congran PS nevű heréltje, akit Faluhelyi Ádám lovagolt. Harmadik a Chacoon Blue apaságú Chabluerino Kovács Roland lovaglásában.

Ac kovács r nike
Kovács Henri - Rádiháza Nike

Több mint 300 startot láthatott a közönség szombaton. A versenynapot egy 100 centiméteres nyitott versenyszám nyitotta meg. A győzelmet Szotyori Nagy Ádám tanítványa, Szabó Nikolett szerezte meg Chance nyergében. A kezdő lovasok között ezúttal Őzse László Nimród és Landliebe JO WE (Debreceni LHSE) vezethette a tiszteletkört.

Az ifjúsági korosztály kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámát Szabó Virág és Zaya (Badacsonyi Lovas Sport Club) nyerte, második a prosperes Kiss Johanna Janka és Dakota, harmadik Petrus Olívia és Venom.

Szintén 115 centiméteren, kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámban mérettek meg az amatőr lovasok. Itt Szabó Krisztinának szólt a taps, aki Hattrick II nevű heréltjének köszönhette a győzelmet. A második helyezett Balázs Csenge – Dixi és a harmadik Nemes Dorka – El Coronita párosok között századmásodpercek döntöttek.

A nyitott versenyszámban újabb győzelmet gyűjtött be Petrus Olívia, ezúttal Venezia 70 nyergében, Both Petra és Mirtosardo, valamint Varga Hóvirág és IMF a további sorrend.

125 centiméteren folytatta sikersorozatát ifj. Szabó Gábor, az első helyet Canaletto B & S, a másodikat For The Moment nyergében szerezte meg. Harmadik helyen zárt Zajzon András és OB DE Bognár (Flashdance).

Ac szabó canaletto
Ifj. Szabó Gábor - Canaletto B & S

DEAC-os győzelem született a fiatal lovasok között Fábián Johannának és Chabal TH-nak köszönhetően, majd a Némethy Bertalan Alapítvány színeiben versenyző Bodnár Annabell és It’s a Gamble, Molnár Csenge – Action Balouba SZ osztoztak a dobogós helyeken.

Ac fábián chabal
Fábián Johanna - Chabal TH

26 lovas vállalta a megmérettetést 135 centiméteren. Tizenegy hibátlan lovaglást láthatott a közönség, közülük heten lovagoltak a végső sorrendről döntő összevetésben. A győzelmet végül itt is ifj. Szabó Gábor könyvelhette el XIXO Borgiával, második lett Szigeti Eliza és Contact du Rouet, harmadik Kovács Henri és The Flash 3. Holtversenyben osztozott a negyedik helyen a Füzér Gábor – King Cornet PGO és Budai Liza -Clourina PS, hatodik Reisz Panna és Cortano 5.

Ac szabó x borgia
Ifj. Szabó Gábor - XIXO Borgia

A fiatal lovak szombaton búcsúztak a Nemzeti Lovardától. Az ötéves lovak mezőnyében a Kovács Roland által bemutatott Chacco Chau PSZ (tulajdonos: PSZ Sport Horses Kft.) zárta győzelemmel a hétvégét. Második helyen végzett Kovács Henri és Donie Brasco, harmadik Mráz Tamás és Champion SJ.

Ac kovács roland
Kovács Roland - Chacco Chau PSZ

A hatévesek legjobbja Szladek Máté pej heréltje, Nirvana volt, akit Kovács Roland és It’s All The Go, illetve Szász Attila és Napóleon M követett a ranglistán.

Ac szladek nirvanaa
Szladek Máté - Nirvana

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek