Szladek Máté és Técsy Attila sikereivel indult a fedettpályás szezon

Szaldek Hortobagy

Október 26-án elstartolt a fedettpályás versenyszezon, aminek első állomása a 2016-os fedeles döntőnek is otthont adó hortobágyi Mátai Ménes által megrendezett kiemelt verseny.

Az ötéves lovak között pénteken Karasszon Dániel Cardiffal, szombaton pedig Técsy Attila Nanga Parbat és Centurana nevű lovaival bizonyult a legjobbnak a lovak stílusversenyében.

A hatévesek 110 centiméteres versenyszámában mindkét nap a 8,3 stíluspont hozta meg a győzelmet, pénteken ifj. Tóth László Chinggel, szombaton pedig Kárándi Imre győzedelmeskedett Cameronnal.

Kárándi
Kárándi Imre

Az ifjúsági korosztály stílusversenyében a legmagasabb pontszámot Bartucz Laura és Illés-Tóth Lotti lovagolta a két nap alatt.

Az amatőrök között a Prosper Lovasklub versenyzője, Konecsni Boglárka nem talált legyőzőre, magabiztos lovaglással hozta el mindkét nap a győztesnek járó serleget, hasonlóan Alasztics Alizhoz, aki ugyanezt a fiatal lovasok 120-125 centiméteres versenyszámaiban érte el.

Alasztics
Alasztics Aliz

A nap legmagasabb versenyszáma minkét esetben a 130 centiméterre kiírt hibaidős szám volt. A pénteki napon a leggyorsabb hibátlan lovaglást Szladek Máté mutatta be Gidran XXVII-4 Bohém nyergében, őt követte ifj. Máté István Fly Boyyal, majd Técsy Attila El Capitannal.

A szombati versenyből viszont a Técsy Attila El Capitan páros került ki győztesen, csupán három századmásodperccel megelőzve a helyi színeket képviselő Szladek Mátét, aki ezúttal Bhernát lovagolta (a borítóképen). Harmadik helyen végzett Szotyori Nagy Kristóf szintén egy magyar fajtájú ló, Gidran Razbeg 44 Mytoc nyergében.

A képeket készítette Nagy Zsófia Fanni

Técsy
Técsy Attila
Kommentek