2021-ben is folytatódik a Díjugrató Szakág Mocorgó Programja

Mocorgo2020

Valóra válhatnak a legkisebb díjugratók álmai: a gyermek korosztályba tartozó lovasok számára hirdet ismét szakmai programot a Díjugrató Szakág. A cél: a gyermek lovasok képzése az utánpótlás korosztály legmagasabb szintjére.

A Magyar Díjugrató Utánpótlás Válogatott célja, hogy a korosztályos Európa-bajnokságokon mind csapatban, mind egyéni kategóriában évről-évre érmes és pontszerző helyeken végezzenek lovasaink. Az elmúlt években az utánpótlás kategóriában megrendezett nemzetközi versenyek és az Európa-bajnokságok tapasztalatai alapján szükség van arra, hogy a lovasok megfelelő felkészítést kapjanak a 12 éves kortól kezdődő gyermek kategóriára, hogy képzettebben, rutinosabban tudjanak helytállni a nemzetközi megmérettetéseken. Így a későbbiekben az idősebb korosztályokba, nagyobb kategóriákba lépve szakmai és tapasztalati előnnyel fognak rendelkezni, ami a még jobb eredmények eléréséhez vezet. Ezért a Díjugrató Szakág meghirdette a Mocorgó Programot, melynek célja a gyermek lovasok képzése az utánpótlás korosztály legmagasabb szintjére.

A programban való részvételre az alábbi feltételnek megfelelő lovasok jelentkezhetnek:

  • 9-13-éves korú lovasok (2012-2008 között születettek)
  • rendelkeznek saját lóval
  • rendelkeznek díjugrató rajtengedély vizsgával
  • rendelkeznek regisztrált edzővel
  • szeretnének eljutni a legmagasabb utánpótlás szintre

A program az edzők és a szülők bevonásával, közös munkával kívánja fejleszteni a fiatal sportolókat, segítséget nyújt a szakmai munkában, a párosok menedzselésében, szabályismereti és elméleti kérdésekben. A programban résztvevő lovasok edzőtáborokon, illetve egyéni edzéseken vesznek részt folyamatos kapcsolattartás mellett.

Az edzőtábor 2021. január 30-31. között Balatonvilágoson, a Pulai Lovasparkban kerül megrendezésre ifj. Kövy András Utánpótlás szövetségi kapitány vezetésével. A kétnapos edzőtábor során a párosok képzettségi szintjének, gyakorlati tudásának felmérése mellett a tábor tematikája a következő lesz: idomítás, ülésjavítás, ugrógimnasztika és pályarészletek gyakorlása. Elméleti oktatás: pályabejárás, távolságok lelépése, felmérése, ló -és lovas felszerelés megfelelő állapotának ellenőrzése és javítása.

Az edzések és a bokszdíj ingyenesek, a Díjugrató Szakág által támogatottak. Étkezés és szállás térítési díj ellenében igényelhető.

A Mocorgó Program az aktuális járványügyi helyzetre vonatkozó szabályok betartása mellett kerül megrendezésre. Egy résztvevővel csak egy fő kísérő érkezhet a rendezvényre. A Mocorgó Program ideje alatt a zrt kapus díjugrató versenyek rendelkezései érvényesek.

Jelentkezés a Mocorgó Programra >>

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Pulai Lovaspark

Kapcsolódó cikkek
Kommentek