Mráz Tamás a Nagydíj győztese Bábolnán

Mraztamasvivacent og

A Bábolnán megrendezett háromnapos országos díjugrató versenyen a legmagasabb versenyszám a vasárnap délutáni 135 centiméteres Májusi Nagydíj volt.

A Fodor István pályaépítő által épített alappályát két lovas tudta hiba nélkül lelovagolni. Az összevetésben a Bábolnán mindig nagyon eredményes Mráz Tamás lett az első, aki a Lewitzi ménesben tenyészett Viva Centet lovagolta (a borítóképen), megelőzve a szlovák színekben versenyző Juhos Fülöpöt és Kando Vant. Harmadik helyen négy hibapontos teljesítménnyel a Conference Team SE színeiben versenyző Nagy Rita végzett az enyingi tenyésztésű Admirálissal.

A pénteki 130 centiméteres versenyszám teljes külföldi sikert hozott, a szlovák Juhos Fülöp lett az első, megelőzve a januártól román színekben versenyző Zárug Gyulát, aki Action Boy nyergében második, Confidence nevű lovával harmadik lett.

Juhosfulopkadovan

A szombati 130 centiméteres hiba-idős számban a fiatal lovasok között Maszlag Ilona tanítványa, Viasz Hanna győzött Caviarral, a nyitott kategóriában pedig a Prime Lovasklub versenyzője, Papp Alexandra lovasa, Fehér Vanessza Zoé a mendei Csikós Ménesben tenyésztett L-Quattro Chin nyergében. A Pirik Farm színeit képviselő Pásztor Dóra és Messengera Sz lett a második, Mráz Tamás Viva Centtel harmadik.

Viaszhannacavia

A vasárnapi 130 centiméteres vadászugratásban a Kenesei Lovasklub lovasa, Nagy András volt a leggyorsabb Demonával, megelőzve a cseszterlintes Búza Krisztiánt Bognár Hamvassal és a Prosper Lovasklub versenyzőjét, Szotyori Nagy Kristófot Gidran Razbeg Mytoc nyergében.

Nagyandrasdemona

A bábolnai országos verseny közönségét igazán a vasárnap délelőtti staféta ugratás hozta lázba. Huszonegy páros állt starthoz a látványos show versenyszámban. Hatalmas ovációk mellett a győzelmet Bertók Mátyás és Búza Krisztián párosa szerezte meg Shagya VII-3-al és Poppy Paste F-el.

Bertokmatyasshagya VII3
Buzakrisztianpoppypaste

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek